Hava Durumu

Sağlık Bakanı Koca: Yarından itibaren 75-80 yaş arası vatandaşların aşılanması başlıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulumuzda aşı programını ve öncelikli grupların durumunu değerlendirdik. Yarından itibaren 75-80 yaş arası vatandaşların aşılanması başlıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Sağlık Bakanı Koca: Yarından itibaren 75-80 yaş arası vatandaşların aşılanması başlıyor.

Sağlık Bakanı Koca: Yarından itibaren 75-80 yaş arası vatandaşların aşılanması başlyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yarından itibaren 75 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına başlanacağını belirtti.

Bakan Koca, "Bilim Kurulumuzda aşı programını ve öncelikli grupların durumunu değerlendirdik. Mutasyonun salgının seyrine etkisi ve salgının ülkemizdeki seyri gündemimizdeydi" dedi.

Bakan Koca şunları ifade etti:

"Alınan tedbirlerle vaka sayısında %80'e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı.

5.000-7.000 arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır.


Salgının dünyadaki birinci yılını tamamladığı günlerde salgına karşı umutla beklediğimiz mücadele gücü olan aşı uygulanabilir hale geldi. 30 Aralık'ta ülkemize gelen ilk parti olan 3 milyon doz aşının gerekli kontrollerinin tamamlanması ile 13 Ocak günü "Acil Kullanım Onayı" verilerek yaygın aşılama dönemini başlatmış olduk."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.