Hava Durumu

RTÜK, Hülya Avşar'a kestiği cezayı affetti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Hülya Avşar'ın "Erkekler eşlerini çaktırmadan aldatsın" ifadesi nedeniyle Star TV'ye kestiği 1.5 milyon TL'yi geri iade etme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
RTÜK, Hülya Avşar'a kestiği cezayı affetti

Hülya Avşar'ın Star TV'de yayınlanan bir sohbet programında, erkeğin arada bir evden gidebileceği, bunun evliliği diri tutacağı yönündeki ifadeleri kamuoyunda tepki çekmişti. Söz konusu ifadeleri incelemeye alan RTÜK, kanalın eylül ayındaki reklam gelirinin yüzde 5'i oranında ceza kesmişti. Bu rakam, 1 milyon 505 bin 58 TL olarak belirlenmişti.

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, devamında yaşananları şöyle anlattı:

-- 1.5 milyon lira ödendi RTÜK'e sonra itiraz edildi. Dava önceki gün sonuçlandı ve RTÜK'ün cezası kaldırıldı. Şimdi RTÜK, Avşar'ın programı için Star'a kestiği 1.5 milyon lirayı geri iade edecek. Star'ın varsa eğer Avşar'dan kestiği ücret de sanatçıya verilecek. Ankara 18. İdare Mahkemesi cezaya gerek olmadığını şu gerekçeyle açıkladı; "Hülya Avşar'ın ifadeleri toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı değildir. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden bir söylem de bulunmamaktadır. Programın yayınlandığı saat ve logo da göz önüne alındığında hukuka aykırı bir durum olmadığı kanaatine varılmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.