Hava Durumu

Rotaryenler sosyal medyayı konuştu

Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun düzenlediği Halkla İlişkiler Semineri'nde, giderek yaygınlaşan ve geleneksel medyanın önüne geçen sosyal medyanın kullanımı ve gücü anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Rotaryenler sosyal medyayı konuştu

Rotary'nin üyelerine yönelik yılda iki kez gerçekleştirdiği en önemli eğitim çalışmalarından birini oluşturan Halkla İlişkiler Semineri'nin ilki Bursa Adranos Otel'de gerçekleştirildi. Uludağ Rotary Kulübü ve Yeşil Rotary Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı seminere 2440. Bölge Federasyon Başkanı Alaeddin Demircioğlu, geçmiş dönem federasyon başkanları, Bursa'daki Rotary Kulüpleri'nin başkan ve üyeleri katıldı.

KENDİMİZİ TOPLUMA ANLATMANIN EN İYİ YOLU

Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Erol Aksaz ve Yeşil Rotary Kulübü Başkanı Cem Akpınar'ın açılış konuşmalarında 1 milyon 200 bin üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Rotary'nin, gönüllük esasına dayalı bir hizmet kulübü olduğunu belirtti. Rotaryenler olarak neler yaptıklarını, neyi amaçladıklarını topluma çok iyi anlatmak zorunda olduklarına Aksaz ve Akpınar, bu aşamada halkla ilişkilerin ön plana çıktığına dikkat çektiler. Federasyon Başkanı Alaeddin Demircioğlu'da bu dönemki ilk halkla ilişikler seminerini Bursa'da yaptıklarını 2. Semineri de Kasım ayında İzmir'de yapacaklarını söyledi. Demircioğlu konuşmasında, günümüzde geleneksel meydanın sosyal medyanın gerisinde kalmaya başladığını ve hedef kitlelere ulaşmada sosyal medyanın ilk sırayı aldığına dikkat çekti. Demircioğlu sosyal medyanın yanı sıra internet medyasının da büyük atılım içinde olduğunu belirterek gazetelerin ve televizyonların internet sitelerin ve internet haber portlarının büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

YANLIŞLAR VE DOĞRULAR

Federasyonun Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Ayda Onan ve Komisyon Üyesi Burçin Köksal da, sosyal medyanın etkili ve doğru şekilde kullanımı konusunda neler yapılması gerektiğini anlattılar. Rotary Kulüpleri olarak sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları incelemelerin sonuçlarını izleyicilere aktaran Ayda Onan, sosyal medya paylaşımında yapılan hataları örneklerle açıkladı. Halkla ilişkiler açısından sosyal medyanın artık çök güçlü bir mecra haline geldiğine vurgu yapan Onan, "Sosyal medyadan en verimli şekilde nasıl faydalanacağımızı bilmek zorundayız. Yanlış paylaşımlar, bize yarar değil zarar verir. Paylaşımlarımız, yaptığımız işle ilgili, hizmetle ilgili görsellerle desteklenmeli ve Rotary eşittir hizmet algısı oluşturmalıyız" dedi. Halkla İlişkiler Komitesi Üyesi Burçin Köksal da, sosyal medya hesaplarının ulaşılabilirliğinin önemli olduğunu dile getirerek, takipçi sayısının artırılmasına yönelik ipuçları verdi.

OLMAZSA OLMAZIMIZ

Seminerde konuşan Genç Kuşaklar Komisyonu Başkanı Levent Özkuşçu ise sosyal medyanın dünyadaki ve Türkiye'deki kullanımı üzerinde durdu ve sosyal medya üzerinde dünyada yapılan araştırmaları paylaştı. Özkuşçu, "Paylaşımlarımızın hangi yaş gurubundaki kitlelere ulaşmasını istiyorsak, sosyal medya hesaplarını ona göre seçmeliyiz. Sosyal medyayı kullanmak, ondan kaçmak bir seçenek değil. Tek seçeneğimiz var, sosyal medyayı doğru kullanmak" dedi.

HOŞŞGÖRÜ VE İLETİŞİM

Seminerin son konuşmacısı İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuğrul Atasoy'da sunumunda, sağlıklı iletişim kurabilmenin ipuçlarını verdi. Konuşmasında iletişim sürecinin ne amaçlar taşıdığını, karşıdaki insanlarla alışveriş çerçevesinin belirlenmesi, kimin nereden ne çıkarımlarda bulunabileceği konularına değinen Atasoy, hoşgörünün sağlıklı iletişimin en önemli aracı olduğuna vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.