Hava Durumu

Roscosmos: Venüs bir Rus gezegenidir

Rusya uzay ajansı Roscosmos'un Başkanı Dimitri Rogozin, Venüs'te yaşam olabileceği iddialarını gerçekçi bulmadığını ve Venüs'ün bir Rus gezegeni olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Roscosmos: Venüs bir Rus gezegenidir

Pazartesi günü Nature Astronomy'de yayımlanan bir araştırmada Venüs'ün bulutlarında fosfin gazı bulunması ve gazın kaynağı hakkında teoriler detaylandırıldı. Bu teorilerden biri de Venüs'te bir noktada yaşam olmasıydı.

2020 HeliRussia sergisinde konuşan Rogozin, daha önce Rus bilim insanlarının yaptığı araştırmaların Venüs'te yaşamın imkansız olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Rogozin, ''Ülkemiz Venüs'e başarılı bir şekilde iniş yapabilen ilk ve tek ülkedir. Rus uzay aracı Venüs hakkında bilgi topladı. Orası cehennem gibi'' dedi.

Roscosmos Başkanı, Venüs'e bağımsız bir görev hazırlığında olduklarını da ifade etti. Rogozin, ''Biz Venüs'ün bir Rus gezegeni olduğuna inanıyoruz'' diye konuştu.

Rogozin, ''Venüs konusundaki çalışmalarda Sovyetler Birliği ile rakipleri arasında çok ciddi fark vardı. O kadar ki ABD, Venüs'e bir 'Sovyet gezegeni' demişti'' diye konuştu.

T24

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.