Hava Durumu

Rasim Öztekin'den flaş karar! Kavuğunu Şevket Çoruh'a devrediyor

Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun ve tuluat sanatının ustalarının taşıdığı kavuğun son sahibi Rasim Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh'a devredeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Rasim Öztekin'den flaş karar! Kavuğunu Şevket Çoruh'a devrediyor

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Öztekin, sağlık sorunları nedeniyle tiyatrodan emekli olduğunu belirterek şunları yazdı:

Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun simgesi kavuğu dört yıl önce ustam Ferhan Şensoy'den teslim aldım. Kavuğu aldığım yaz kalp yetersizliğinin yanına, ciddi ritm problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı.Kalbim, Kavuk'lu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Durum böyle iken kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim.

Büyük özverilerle "Baba Sahne'yi" kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk tiyatrosuna bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim. Kavuk Devir Teslim Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde yapılacak. Tiyatroya gönül veren herkesi Kavuk Devir Teslim Töreni'ne bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.