Hava Durumu

Psikiyatrist Akcan, "Siyanür satışı acilen yasaklanmalı!"

Psikiyatrist Dr. Ayhan Akcan, "kopya intihar vakalarının" yaşanma ihtimalinin olduğunu vurgulayarak siyanür satışının acilen yasaklanması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2019 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Psikiyatrist Akcan, "Siyanür satışı acilen yasaklanmalı!"

Kamuoyu, peş peşe gelen siyanürlü intiharların şokunu ve acısını yaşarken intihar vakaları ile ilgili bir değerlendirme yapan Psikiyatrist Dr. Ayhan Akcan kontrolsüz bir şekilde satışı yapılan siyanürün satışının acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Akcan HaberTürk''ten Alper Uruş'a yaptığı değerlendirmede, "İntihar vakalarının bir kısmı kopya intiharlardır. Bir intihar biçimi gündeme geldiğinde intihar şekli, yöntemi buna neden olur" diyen Akcan, kontrolsüz siyanür satışının intihara yönelimi olabilecek desresyonlu bireyler iiçin büyük bir riskr taşıdığını vurguladı.

Değerlendirmesinde, basının bu tarz intihar vakalarını gündeme taşımadaki yaklaşımının da risk grupları için tehlike oluşturduğunu belirten Dr Akcan, "basınımız intihar haberleri verirken çok dikkat etmelidir. Sanki toplumda, intihar etmesi gereken bir grup varmış gibi vaka lanse edilmemelidir. Maalesef Fatih'teki olayın ardından tüm basın organları olayı ve maddeyi en ince detayına kadar yansıttı"dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.