Hava Durumu

Özgür Erdursun: Amacım halkın vekili olmak!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, neden Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Özgür Erdursun: Amacım halkın vekili olmak!

Advertorial

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'da yeni yüzler ve yeni söylemlerle büyük bir oy patlaması yaşayacağına inandığını söyleyen, toplumun yakından tanıdığı Mali Müşavir ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, resmi aday adaylığı açıklamasını 3 Mayıs Perşembe günü saat 14.30'da CHP İl Merkezi'nde yapacağını açıkladı.

Aday adaylığı ile ilgili değerlendirmesinde, halkın sorunlarını iyi bildiğini ve amacının halkın vekili olarak bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek olduğunu vurgulayan Özgür Erdursun, "sorunların çözüm yeri Meclis'tir. Halkın sorunlarını yerinde çözmek ve halkın vekili olmak için CHP'den Milletvekili Aday Adayı'yım" diye konuştu.

Açıklamasında, çalışma hayatındaki sorunların büyüklüğüne dikkat çeken Erdursun şunları söyledi:

"İnsanlar birçok konuda gelecekte kendilerini nelerin beklediğini bilmiyor. Çalışma hayatında kadınların, gençlerin, engellilerin, işçilerin, esnafın, çiftçinin, işverenin, evinde hiç çalışmadan emekli olma hayali kuran ev kadınlarının sorunlarını, beklentilerini ve çözüm yollarını biliyorum.

Tıpkı birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi kadınların, ilk çocuğunu dünyaya getirdiği tarih SGK'da işe başlama tarihi sayılmalıdır.

Engellilerin emekliliğinde sigortalılık süresi kısaltılmalıdır.

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına acil çözüm üretilmelidir.

Çalıştıkça ileride emekli olunduğunda alınacak emekli maaşlarının düşmemesi için aylık bağlama oranlarının değiştirilmesi ve ülkemizin  gelişmesinden emeklilerin yüzde 30 değil, yüzde 100 oranında yararlanması gerekmektedir.

Düşük emekli maaşları sorununa acil çözüm üretilmelidir.

Esnaf ve işverenlerin yüksek sigorta maliyetleri nedeniyle işçi bulmada yaşadığı sorunlar giderilmeli.

Yüksek SGK maliyeti nedeniyle işverenlerin çalışanlarını gerçek maaşlarından değil de asgari ücret ya da aldığı maaştan daha düşük primlerle SGK'ya bildirmesi sorunu mutlaka çözümlenmelidir.

İşsizlik sorununa kalıcı çözüm üretilmelidir."

Değerlendirmesinde çalışma hayatının sorunlarının herkes tarafından bilindiğini ancak  kalıcı çözüm üretilmesi noktasında büyük sorun olduğunu vurgulayan Erdursun, "bizim farkımız, hem sorunları hem de nasıl çözüleceğini biliyoruz. Bu sorunları Meclis'te çözmek için Milletvekilliği'ne Adayım" diye konuştu.

ÖZGÜR ERDURSUN KİMDİR?

15.06.1979 tarihinde Ardahan'ın Göle İlçesi'nde dünyaya geldi. Babasının memuriyeti nedeniyle 8 yaşında Bursa'ya taşındı. İlk ve ortaöğrenimini Bursa'da tamamladı, ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve Sosyal Güvenlik Uzmanı olan Özgür Erdursun, Line TV, AS TV, Olay TV, Show TV, CNNTürk ve Kanal D ekranlarında yaptığı "Çalışma Hayatında Halkın Beklentileri" konulu programlarıyla on binlerce kişiyle buluşarak, çalışma hayatının sorun ve beklentilerine ilişkin soruları yanıtladı, binlerce insanın sorunlarını çözdü.

Televizyon programlarının yanı sıra, yaptığı radyo programları ve gazetelerde yer alan makaleleri ile toplumun çok geniş kesimine birebir çözümler sunan Özgür Erdursun, ''Çalışma Hayatında Halkın Beklentileri Raporu"nu hazırladı. Çok geniş kapsamlı bir çalışmanın ürünü olan bu raporu CHP Bursa Örgütü ve Genel Merkez Yönetimi'ne sundu.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Özgür Erdursun, yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce panele konuşmacı olarak katıldı.

Özgür Erdursun evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.