Hava Durumu

Özal Ailesi'nin köşkü 20 milyona satışa çıkarıldı

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın 23 yıl yaşadığı Sarıyer'deki köşk satışa çıkarıldı. İstanbul Boğazı'na yaklaşık 100 metre mesafedeki 1 dönüm arazi üzerinde bulunan 4 katlı 12 odalı köşke, 20 milyon TL bedel belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Özal Ailesi'nin köşkü 20 milyona satışa çıkarıldı

Semra Özal'ın eşinin ölümünden 1 sene sonra taşındığı ve 23 sene yaşadığı Sarıyer Büyükdere mahallesindeki köşk satılığa çıkardı.

İstanbul Boğazı'na yaklaşık 100 metre mesafedeki 1 dönüm arazi üzerinde bulunan 4 katlı 12 odalı köşke, 20 milyon TL bedel belirlendi.

Semra Özal'ın bir süre önce köşkü boşaltarak oğlu Efe Özal'ın evine taşındığı belirtildi.

Sözcü'nün aktardığına göre, köşkün satış işlemini üstlenen gayrımenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, köşkün satışına ilişkin, "Sahile ikinci parsel, denize yürüme mesafesinde yaklaşık 1 dönüm arsa üzerinde çok güzel bir villa. Ben evi gördüğüm zaman çok güzel hatıralarla dolu bir evle karşılaştım. 4 katlı 900 metrekare, açık yüzme havuzlu, müştemilatlı, açık otoparklı, saunalı, jakuzili... Yıllar boyunca Özal ailesinin saygıdeğer mensupları, aile bireyleri orada yaşamışlar anılar biriktirmişler. Şimdi ise yeni sahibini bekliyor. Biz orayı satış rakamı olarak 20 milyon liraya satıyoruz. 20 milyon lira rakamı şu anki piyasa koşullarında iyi bir rakam. Satılabilir bir rakam" dedi.

Satış kararının açıklanmasıyla birlikte taleplerin arttığını belirten Başaran, "Bu kadar talebi beklemiyordum açıkçası. Şöyle ki, Amerika'dan, New York'tan talepler oldu" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.