Hava Durumu

Osmangazi'den Atatürk'ü anma konseri

Osmangazi Belediyesi, vefatının 81'inci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına konser düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Osmangazi'den Atatürk'ü anma konseri

Gökdere Kültür Merkezi'nde Osmangazi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konseri, Şef Rüştü Şentürk yönetti. Konsere, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil ve çok sayıda sanatsever katıldı. Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, yaklaşık 2 saat süren konserde Atatürk'ün sevdiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği konserin açılışında Uşşak makamındaki "Aliş'imin Kaşları Kara" ve "Köşküm Var Deryaya Karşı" isimli eserler koro tarafından söylendi.

Konserin ilerleyen bölümlerinde Atatürk'ün hayattayken büyük beğeniyle dinlediği 'Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme', Beni Ateşlere Salan o Kapkara Siyah Gözler', 'Batan Gün Kana Benziyor', 'Bahar Gelir Bülbül Öter', 'Bülbülüm Altın Kafeste' ve 'Eğilmez Başım Gibi Efem' gibi eserler koro üyeleri tarafından solo olarak seslendirildi. Konsere gelen sanatseverler de konser boyunca şarkılara tek bir ağızdan eşlik etti. Konserin son bölümünde ise Atatürk'ün sevdiği Rumeli türküleri, 'Kırmızı Gülün Ali Var', 'Pencere Açıldı Bilal Oğlan', 'Penceremin Perdesini' ve 'Vardar Ovası' koro olarak söylendi. Toplam 15 eserin yer aldığı 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konseri sonunda koro üyeleri, Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, şef Rüştü Şentürk'e çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.