Hava Durumu

Ortak wi-fi ağlarındaki gizli tehlikeye dikkat!

Ücretsiz ve ortak kullanıma açık wi-fi'ler, özellikle mobil internetin çekmediği ya da yeterli gelmediği durumlarda kullanıcılara oldukça kolaylık sağlıyor. Ancak farklı kanallardan gelen birçok veri akışının yaşandığı bu ağlara güvenmek ne kadar doğru?

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2021 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2021 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ortak wi-fi ağlarındaki gizli tehlikeye dikkat!

İnternete acil bağlanmanız gereken bir sırada gördüğünüz herhangi bir şifresiz wi-fi, yüzünüzde anlık bir tebessüm oluşturabilir. Ancak söz konusu bu ağ, kişisel verilerinizi kopyalamak için hazırlanmış tuzak bir wi-fi ağı olabilir. Bu nedenle güvenilirliğinden emin olmadıkça bu tip ağlara bağlanmaktan kaçınmanız önerilir.

VPN kullanın

Herhangi bir ağa bağlanırken bağlantınızı şifreleyerek kimliğinizin korunmasını sağlayan VPN (sanal özel ağ), özellikle ortak wi-fi kullanımında size güvenli bir alan sunar. Bu sayede korsan yazılımcıların bilgilerinize erişme riski oldukça azalır.  

Site ziyaretlerinde seçici olun

İnternet bankacılığı, alışveriş siteleri ve e-devlet sistemi gibi kişisel verilerinizi yoğun olarak kullandığınız sitelere ortak wi-fi ile bağlanmanız, siber suçlara davetiye çıkarabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için söz konusu sitelere ortak wi-fi üzerinden giriş yapmamanız en güvenli olanıdır.

Şahsi wi-fi ağınızı ortak kullanıma açmayın

İyi niyetinizle wi-fi şifrenizi paylaşmanız, ileride siber bir suç nedeniyle şüpheli konumuna düşmenize neden olabilir. Böyle bir durumda "Ben yapmadım, komşum/arkadaşım yapmış" demeniz, kanıtlayamayacağınız için size hiçbir fayda sağlamayabilir. Söz konusu wi-fi ağı sizin üzerinize kayıtlı olduğu için birinci dereceden suçlu sayılabilirsiniz. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak wi-fi şifresini paylaşmamak en güvenli yöntemdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.