Hava Durumu

O kahinden İstanbul için tüyler ürperten kehanet

Dünyanın en ilginç ve en ünsüz olan kahinlerinden olan Aziz Malaki'nin üzeri örtülü olarak Türkiye, özellikle İstanbul'u ima eden 112'inci kehaneti tüyler ürpertti.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
O kahinden İstanbul için tüyler ürperten kehanet

Daha önce Baba Vanga ve Nostradamus gibi kahinlerin kehanetlerini sizler için derlemiştik. Ama Aziz Malaki'nin kehanetlerini duymamış olabilirsiniz. 1094-1148 yılları arasında yaşayan ve asıl adı Ua Morgair olan İrlanda'lı rahip ve Aziz Malachy, Latince kısa cümleler olarak yazdığı kehanetlerinde 1143 yılından sonra gelecek son 111 adet Papa'yı tarif etti.

Aziz Malaki'nin şu an Papa olan Franciscus'a kadar seçilen tüm Papa'lar için öngördüğü kehanetleri tutmuştur. Aziz Malachy, 112. sıradaki son kehanetinde bir kaç cümle ile üzeri örtülü olarak insanlığın başına gelecek korkunç bir olayı bildirmektedir.

Fakat Aziz Malaki'nin bizim için en önemli kehaneti 112. kehaneti.

Aziz Malachy, 112. ve son kehanetinde şu cümleleri kullanmıştır. "Kutsal Roma Kilisesi'nin son zulmü esnasında başta koyunlarını sayısız sıkıntıların ortasında otlatacak olan Romalı Peter bulunacak. Ve bunlar sona erdikten sonra yedi tepeli şehir yok edilecek ve korkunç hakim insanlarını yargılayacak. Son."

Kehanete göre, göreve gelecek son Papa olan Romalı Peter ile birlikte Katolik Kilisesi yıkılacak.

Dünyayı sarsacak sıkıntılı bir dönemin sonunda da, yedi tepeli şehir yok olacak. Dünya üzerinde, yedi tepeli şehir olarak bilinen iki şehir vardır: Roma ve İstanbul.

Araştırmalara göre 112. kehanet, aslında kendi içinde bir şifre içermektedir. Aradan 870 yıl geçmiştir ve Papa'nın istifasıyla birlikte Malachy'nin kehanetlerinin de artık sonuna gelinmiştir.

Kehanetin korkutan tarafı ise Aziz Malaki'nin bu kehanetiyle 'Büyük İstanbul Depremi'ni ön gördüğü iddia ediliyor.

Aziz Malachy'nin Papa'ya dair gerçekleşen son dört kehanetleri!

Paul VI için "Flos florum" yani çiçeklerin çiçeği cümlesini kullanmıştır. Çiçeklerin çiçeği, Hristiyanlık geleneğinde Zambak çiçeğidir. Papa'nın armasında da bu çiçek vardır.

Otuz üç günde ölen Papa John Paul için "De mediate lunae" yani "bir ay zamanı" sözleri yer alır. Papa John Paul II için "De labore solis" yani "güneşin işi" cümlesi kullanılır. Daha sonra Papa John Paul II ismiyle bilinecek olan Karol Jozef Wojtyla, 18 Mayıs 1920 yılında kısmi güneş tutulması sırasında doğmuştur. Ölüm günü olan 8 Nisan 2005 yılındaysa yine bir güneş tutulması yaşanmıştır.

Papa Benedict XVI için "De gloria oliavae" yani "zeytinin ihtişamı" cümlesini kullanır. Benedict tarikatının simgesi zeytin dalıdır. Son Papa olan Kardinal Joseph Ratzinger 2005 yılının Nisan ayında seçildiğinde, Benedict tarikatından olmamasına rağmen Benedicte XVI ismini seçmiştir. 1993 yılında Velletri Segni'ye Kardinal olarak atanmıştır.

Aziz Malachy kimdir?

İrlandalı rahip ve kabalist, 1094-1148 yılları arasında yaşamıştır. Asıl adı O' Morgair'dir. Aziz'in şu an Papa olan Benedict XVI'e kadar olan tüm Papalar için öngördüğü kehanetler gerçekleşmiştir. Aziz Malachy adını, İsrail Peygamberi Malaki'den almıştır. Malaki kelimesi, İbranice "habercim" anlamına gelmektedir.

Orijinal adı Prophetia De Summis Pontificibus olan (Papalar Üzerine Kehanetler) kitabı Clairvauxlu Aziz Bernard'ın yazmış olabileceği iddia edilmektedir. Kehanetler, Rahip Arnold De Wion tarafından "Lignum Vitae" (Hayat Ağacı) adıyla 1595 yılında yayınlanmıştır.

Ancak 112. kehanet, Hayat Ağacı isimli eserin 1820 tarihli basımında yer almasına rağmen Aziz Malachy'nin orijinal el yazmasında bulunmaz. Bu kehanetin, Aziz Benedict tarikatından olan rahipler tarafından eklendiği iddia edilmektedir.

1590 yılına kadar saklı kalmış ve bu tarihte bulunmuş olan kehanetlerin sonuncusu olduğu söylenen 112. kehanetin, Nostradamus tarafından yazıldığı ve daha sonra Aziz Malachy'nin kehanetlerine eklendiği yönünde iddialar da bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.