Hava Durumu

O ilde tanzim satış 1 ay uzatıldı

İBB'nin açtığı tanzim satış ihalesine göre İstanbul'da tanzim satış 5 Haziran'a tarihine kadar sürecek. Tanzim satış için İBB, bağlı şirketi Beltur'a 8 milyon TL'lik ödeme yapacak. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz 12 Şubat tarihinde tanzim için iki buçuk aylık bir planlama yapıldığını söylemişti. Yani İstanbul'da tanzim 1 ay uzamış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
O ilde tanzim satış 1 ay uzatıldı

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kurduğu tanzim satış noktalarının kente maliyeti, 28 Şubat günü "acil" olarak düzenlenen ihalenin sonuçlanması ile ortaya çıktı.

"Tanzim satış hizmeti alımı" ihalesi, üç ay için 7 milyon 932 bin 981 liralık teklif sunan İBB şirketlerinden Beltur'un oldu. Beltur ile Mart-Haziran arasını kapsayan üç aylık sözleşme imzalandı.

İKİ BUÇUK AYLIK PLANLANDIĞI SÖYLENMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, 28 Şubat 2019 tarihinde "Tanzim satış hizmet alımı" ihalesine çıkmıştı. 3 aylık işi kapsayan ihalenin yaklaşık maliyeti 7 milyon 997 bin 769 lira olarak belirlendi. İhaleyi 7 milyon 932 bin 981 liralık teklifin sahibi İBB şirketlerinden Beltur kazandı. Beltur ile 7 Mart 2019 tarihinde üç aylık sözleşme imzalandı. Sözleşmenin süresi 8 Mart 2019-5 Haziran 2019 tarihleri arasını kapsıyor.

Ancak, Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, daha önce tanzim satışla ilgili yaptığı açıklamalarda tanzim için iki buçuk aylık bir planlama yapıldığını söylemişti.

'ACİL' TANZİM İHALESİ

İhale; Kamu İhale Kanunu'nun acil durumlarda kullanılan 21-B maddesine göre pazarlık usulü ile gerçekleştirildi. İhaleye iki geçerli teklif sunuldu. İhalenin sonuç ilanında, pazarlık yönteminin seçilme gerekçesi olarak "doğal afetler, salgın hastalık can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" düzenlemesi gösterildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.