Hava Durumu

Nurettin Yıldız cephesinden açıklama geldi

Yorgandan tahrik olmaktan, asansörde kadın ve erkeğin yan yana durmasına kadar bir çok konuda tepki çeken açıklamalar yapan Nurettin Yıldız'ın onursal başkanı olduğu vakıftan açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Nurettin Yıldız cephesinden açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar" diyerek aralarında Nurettin Yıldız'ın da bulunduğu ilahiyatçılara yönelik gösterdiği tepki sonrası Sosyal Doku Vakfı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Nureddin Yıldız Hoca'nın sohbetlerinden bazı bölümler cımbızlanıp alınarak ve montajlanıp servis edilerek algı operasyonları yapılmaktadır" dendi.

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, 'sözde ilahiyatçılara' karşı önlem alınması çağrısında bulunmuş, konuyla ilgili olarak Hükümet Sözcüsü ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı görevlendirdiği kaydetmişti. Bozdağ'a konudan duyduğu rahatsızlığı anlatan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da konuyla bizzat ilgilenmesini isteyen Cumhurbaşkanı, "İlahiyatçılar daha cesur olsun, gerçek, sarih din anlayışını bu kişiler anlatsın. Sözde diyanetçilerin İslam dininin yanlış anlaşılmasına sebep olmasının önemli alınsın" demişti. Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Sözde ilahiyatçıların toplumu germesine fırsat verilmemeli.  Bu sözde İlahiyatçıların bir anda türemesi 28 Şubat'taki gibi etki ajanlığı olabilir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında son dönemde kamuoyunda tepkilere neden olan fetvaları veren 'hocalar'a tepki göstererek, "İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam'ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.