Hava Durumu

Muharrem İnce parti kuruyor! Tarihi de ismi de belli oldu

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP tarafından cumhurbaşkanlığı için aday gösterilen Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağını ve partisinin kuruluşunu 15 Eylül'de açıklayacağını ileri sürdü. Bayer ayrıca partinin kuruluşunun Hakkâri'de ilan edileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Muharrem İnce parti kuruyor! Tarihi de ismi de belli oldu

CHP şimdi de Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiaları ile çalkalanıyor. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer de bu iddiaya yönelik bomba detaylar aktardı.

"CHP'den cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kurultaydaki gelişmelerden sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığı, bunun sonucunda 'esas' CHP ilkelerine bağlı bir parti kurulması kararı aldıkları öğrenildi" diyerek yazısına başlayan Bayer şunları kaydetti:

İnce'ye yakın bir isim 'partinin kuruluşunun 15 Eylül'de açıklanacağını' söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri'de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor.
CHP'den 'dışlanmış, küstürülmüş, tepkili' bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağı belirtilirken, geçmişte İnce'nin yanında yer alan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceği açık açık ifade ediliyor.

"Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı..."

"Nasıl bir parti" sorusuna şu cevap verildi: "Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti... CHP'nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti..."

Anketteki oy oranı

Halkın talebi konusunda bir çalışma var mı? "Halktan bir talep gelmeseydi, böyle bir çalışma yapılmazdı. Yapıldı ki ilk ankette oy oranı 12.4 çıktı. O nedenle Hakkâri'den Edirne'ye herkesle kucaklaşacaklarını söylüyor Sayın İnce."

Partinin ismini İnce açıklayacak

'Ulusal parti' adını sordum. "Bunları Sayın İnce açıklayacak" cevabını aldık.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.