Hava Durumu

Mısır'da bulunan lahitin içinden lağım suyu çıktı

Mısır Tarihi Eserler Yüksek Konseyi, temmuz ayının başında ülkenin kuzeyindeki İskenderiye'de bulunan bir lahit içinde sıvının, hayat iksiri ya da kırmızı cıva değil lağım suyu olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2018 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Mısır'da bulunan lahitin içinden lağım suyu çıktı

Bir inşaat çalışması sırasında bulunan 30 tonluk lahitin içindeki  suyun içilmesi yönünde sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatıldığı  yönündeki haberlere Mısır yönetimi açıklık getirdi.

Mısır Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri  yaptığı açıklamada, uzmanların lahitin içindeki sudan numune alarak tahlil  ettiğini ve bu suyun hayat iksiri ya da kırmızı cıva değil, lağım suyu olduğunun  ortaya çıktığını söyledi.

Lahitin içinde bulunan 3 kafatasının, askerlere ait olduğu yönünde  daha önce yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Veziri, bu açıklamaları  kafataslarının şekillerine bakarak yaptığını, onun dışında askerlere ait olup  olmadıklarıyla ilgili ellerinde bulgu olmadığını, sadece birisinde ok izine  rastlandığını aktardı.

Veziri, lahitin üzerinde hangi döneme ya da kime ait olduğuna dair  hiyeroglif yazılar ya da süslemeler olmadığını belirtti.

Batı basınında yer alan haberlerde, bulunan lahitin Büyük İskender'e  ait olduğu yer almış ancak Mısır yönetimi bunu yalanlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.