Hava Durumu

Lavrov: "Dünya beşten büyüktür diyen Erdoğan'la aynı fikirdeyim"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belagati iyi biliniyor. Ona katılıyorum. BMGK'nın beş daimi üyesinin dünyanın kaderini belirleme hakkına sahip olmadığı konusunda onunla aynı fikirdeyim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Lavrov: "Dünya beşten büyüktür diyen Erdoğan'la aynı fikirdeyim"

Lavrov: "Dünya beşten büyüktür diyen Erdoğan'la aynı fikirdeyim."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi'de Uluslararası Valday Kulübü toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde yinelediği "Dünya Beş'ten Büyüktür" ifadesine ilişkin düşüncelerini sorması üzerine, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belagati iyi biliniyor. Farklı konularda özgür bir şekilde fikirlerini söylüyor. Ona katılıyorum. BMGK'nın beş daimi üyesinin dünyanın kaderini belirleme hakkına sahip olmadığı konusunda onunla aynı fikirdeyim" dedi.

Küresel çatışmadan kaçınılmanın 75 yıl içinde yapılabildiğine işaret eden Lavrov, "Bu durumun devam edeceğini umuyorum. BM ile BMGK'nin yeni gerçeklere uyarlanmasına ihtiyaç var. Çünkü dünyada BM kurulduğunda olduğu gibi 50 ülke yok. BMGK'nin 12'den 15 üyeye genişletildiğinde olduğu gibi 70 ülke yok. Şimdi çok daha fazlası, 193 üyesi var" diye konuştu.

Lavrov, "Elbette gelişmekte olan ülkeler de BM'nin bu organında temsillerinin artırılmasında haklı olarak ısrar ediyor. Şimdi, BMGK'nin 15 üyesinden en azından 6'sı Batılıdır. BMGK'ye Japonya da Asya'dan seçildiğinde, yedinci oy BMGK üzerinden izlenen Batı politikasının hanesine gidiyor. Bu nedenle elbette Batı'nın bu organa koltuk eklemesine gerek yok. Asya, Afrika, Latin Amerika'nın gelişmekte olan ülkeleri için koltukların eklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.