Hava Durumu

Koronavirüsü atlatanlarla ilgili yeni araştırma! Bağışıklık 8 aya yakın sürüyor

ABD'de yapılan araştırma, koronavirüs hastalığını geçiren ve iyileşen hastaların vücutlarında 8 aya kadar virüse karşı bağışıklık olduğunu tespit etti. Araştırmaya göre, koronavirüse karşı bağışıklık, kişileri 10 yıla kadar ağır enfeksiyonlardan koruyabilir.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Koronavirüsü atlatanlarla ilgili yeni araştırma! Bağışıklık 8 aya yakın sürüyor

Azalan antikor seviyelerine ilişkin raporlar, koronavirüse karşı bağışıklığın birkaç ay içinde kaybolabileceği ve tekrar yakalanılabileceği endişesi yaratmıştı.

Ancak ABD'de La Jolla İmmünoloji Enstitüsü'nde yapılan yeni bir çalışmaya göre, koronavirüse yakalandıktan sekiz ay sonra, virüsle savaşmak için yeterli bağışıklık hücresi olduğu ortaya çıktı.

New York Times'a konuşan La Jolla İmmünoloji Enstitüsü'nden virolog Shane Crotty, "Bu bağışıklık hücresi miktarı, insanların ağır hastalığa yakalanmasını on yıla kadar önleyecektir" dedi.

Araştırma için Covid-19 geçirmiş 19-81 yaş arası 185 kişi ile bir çalışma gerçekleştirildi. Araştırmada hastaların çoğunun hastaneye yatmayı gerektirmeyen hafif semptomları vardı. 185 kişiden düzenli kan örneği alındı ve incelendi.

Dr. Crotty, "Yalnızca birine bakarsanız, gerçekten tam resmi kaçırabilirsiniz. İncelemelerde antikor miktarı zamanla azalmasına rağmen, B hücresi ve T hücresinin virüs hafızası devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak antikorların enfeksiyondan altı ila sekiz ay sonra da dayanıklı olduğu tespit edildi.

Araştırmanın bir diğer önemli bulgusu da koronavirüs hastalarının vücudunda iyileştikten sonra 17 yıl daha koronavirüs ile savaşabilecek sayıda bağışık hücresi taşıması oldu. 2003 yılında Çin'deki Ciddi Akut Solunum Yolu Sendromu'nu (SARS-Cov) yenen bir hastanın, 17 yıl sonra hala corona virüse karşı bağışıklık hücreleri taşıdığı ortaya çıktı. Sars, ilk koronavirüs türünden olarak adlandırılıyor.

Kaynak: Cnnturk.com-Dış Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.