Hava Durumu

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem! Bursa da fena sallandı

Ege ve Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilen çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 6,6 olarak açıklandı, merkez üssü İzmir Seferihisar açıkları... Bursa ve İstanbul'da da deprem şiddetli bir şekilde hissedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da enkaz altında olanlar olduğuna ilişkin bilgi aldıklarını ifade etti. Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin "Tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" dedi. AFAD, depremde 69 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem! Bursa da fena sallandı

İzmir Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

CAN KAYBI SÜREKLİ YÜKSELİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4'ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 987 artçı sarsıntı yaşanmıştır. SAKOM'dan alınan bilgilere göre 69 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 949 vatandaşımızdan 729'u taburcu edilmiş olup, 220 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir'de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir" denildi.


BURSA'DA FENA SALLANDI

İzmir'de yaşanan deprem Bursa ile birlikte İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da da hissedildi.

Seferhisar açıklarında 16 kilometre derinlikte yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem Marmara bölgesindeki vatandaşları da sokağa döktü

Vatandaşlar deprem sonrası soluğu sokaklarda aldılar...


3 KİŞİ YARALI OLARAK ÇIKARILDI

Depremin ardından enkaz altında kalan genç bir kadın sağ olarak kurtarıldı. Kadının kurtarılmasının ardından çevredekiler büyük sevinç yaşadı.

Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, İzmir'de meydana gelen deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında "İzmir'de meydana gelen deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" dedi.

AFAD'DAN ÖNEMLİ UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır" denildi.

TUNÇ SOYER: 20'YE YAKIN YIKIM İHBARI ALDIK

CNN TÜRK'e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bornova Bayraklı bölgesinde yıkılan binalarımız var. Can kayıpları olabilir ama henüz net bir bilgi yok. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldık." dedi.

SOYLU: 6 BİNA YIKILDI

İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun" dedi.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Bölgede 3,9 ile 4,8 büyüklüğü arasında çok sayıda artçı deprem daha yaşandı.

GÖZTEPE-AYTEMİZ ALANYASPOR MAÇI ERTELENDİ

Süper Lig'de yarın oynanması planlanan Göztepe - Aytemiz Alanyaspor maçı, bölgede yaşanan deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Köşger, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" dedi.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI CNN TÜRK'E KONUŞTU

CNN TÜRK canlı yayınına telefonla bağlanan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Olumsuz haberler gelmedi, sarsıntılar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM, İZMİR'E GİDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle Batman'daki programını iptal edip, deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Depremin hissedildiği İzmir'de bazı binalarda hasar meydana geldi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımında, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum." değerlendirmesini yaptı. 

UZMAN YORUMLARI

CNN Türk canlı yayınına katılan  Prof. Dr. Süleyman Pampal depremi yorumladı;

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal:

Sevindirici yanı büyük deprem sıklığı azdır bu fayda. 6.6 ile 7 arasında 10-15 kat fark var. 6.6 yine de ülkemizde yıkıcı etkiye sahiptir. Depremin ivmesi üst merkezden itibaren uzaklaştıkça azalır. Depremin denizde olması bir şanstır, yıkıcı etkisini de azaltır. Derin bir deprem geniş bir alanda hissedilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.