Hava Durumu

İşte salgın bu pazardan yayıldı! Koala, sıçan, yılan...

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün yarasa çorbasından insana geçtiği iddia edilirrken, başka bir araştırma hastalığın yılandan bulaştığını öne sürdü. Hastalığın sıfır noktası kabul edilen deniz ürünleri pazarı ise kapatılarak incelemeye alındı. Pazarda yasadışı olarak koala'dan, sıçana, yılana, Misk kedisine kadar pek çok hayvan satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İşte salgın bu pazardan yayıldı! Koala, sıçan, yılan...

Çin'de salgının başladığı Wuhan'daki balık pazarı, kapatılır kapatılmaz incelemeye alındı. SARS benzeri virüsün burada satılan bir hayvandan insana geçtiği düşünülüyor.

Koronavirüs salgınının merkezinde olan bu pazarda, koala etinden yılana, fareden kurt yavrularına kadar pek çok şey satılıyor.

Çinli yetkililer, burada yasadışı olarak satılan vahşi hayvanlara el koyarak incelemeye aldı.

Pazar yeri henüz kapatılmadan önce aralık ayında çekilmiş fotoğraflar ortaya çıktı. Çin'de bir gazetenin yayınladığı fotoğraflarda, 112 egzotik hayvanın fiyatlarının olduğu liste de göze çarpıyor.

South China Morning Post gazetesine göre, satılan hayvanlar arasında Misk kedileri, canlı tilkiler, dev semenderler, yılanlar, fareler, tavus kuşları, kirpiler ve koalalar da var.

Bazı fotoğraflarda evlere servis yapıldığının da altı çizilmiş ve "Taze kesilmiş, dondurulmuş etler, kapınıza kadar getirilir" ibaresi görülüyor.

Fiyat listesinde yazdığına göre, koala eti 60 liradan satışa sunulmuş.

Pazarda, canlı hayvanlarla dolu kafesler olduğu ve karıncayiyenin de satılan hayvanlar arasında olduğu bilgisi verildi.

Satıcılar, salgın başladıktan sonra pazarın dezenfekte edilmesi için kapatılıncaya kadar "yaban hayatı" ticaretinin gerçekleştiğini söylüyor.

Salgın, ülkenin egzotik lezzetlerine ve malzemelerine olan talebin de etkisiyle, kuralları kötü düzenlenmiş olan vahşi hayvan ticaretini gündeme getirdi.

Doğal kaynakları koruma savunucuları, biyolojik çeşitlilik ve hastalık yayma potansiyeli üzerindeki etkisi nedeniyle yaban hayatı ticaretini uzun süredir kınıyorlar.

Vahşi ve egzotik hayvanlar ile çiftlik hayvanları, hastalıkların mutasyona uğrayarak insanlara sıçramaları açısından çok sayıda virüsün kuluçka yeri olarak nitelendiriliyor.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdürü Gao Fu, "Yeni koronavirüsün kökeni, Wuhan deniz ürünleri pazarında yasadışı olarak satılan yaban hayvanlarıdır" açıklamasında bulunmuştu.

Yapılan ön araştırmalar, Wuhan kökenli virüsün yılanlardan insanlara bulaştığını gösterdi. Önceki gün, virüsün yarasa çorbasından insanlara geçmiş olabileceği iddia edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.