Hava Durumu

İşte Erdoğan'ın masasındaki koronavirüs anketi!

AK Parti koronavirüs sürecine ilişkin bir anket yaptırdı. Ankette vatandaşlara corona virüs ile mücadelede alınan tedbirlerle ilgili düşünceleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve açıkladığı rakamlara güven, Bayramdaki yasaklarla ilgili fikirleri ve sağlık sistemine güvenlerine olan oranları soruldu. Anketin son dakika sonuçlarını paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ çarpıcı verileri ve bunların nedenlerini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İşte Erdoğan'ın masasındaki koronavirüs anketi!

Çarpıcı sonuçları olan anketi AK Parti corona virüs tedbirlerinin uygulandığı tüm noktalarda çok sayıda vatandaş ile görüşülmesi ilkesiyle yaptırdı.

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ anketin son dakika sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. İşte Türkiye'nin sağlık sistemi, ekonomisi ve alınan kararlarla ilgili görüşü...

AK Parti'nin yaptırdığı ankete göre katılanların yüzde 87'si sosyal hayatının etkilendiğini söyledi.

Son dakika sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 90'ı corona virüs önlemleri kapsamında alınan bütün kısıtlamalara destek verdi.

Vatandaşların bayramdaki dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasına desteği ise yüzde 80 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın performansını iyi bulanların oranı yüzde 90 oldu.

Vatandaşların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı rakamlara güvenirliği yüzde 75 oldu.

Sağlık sistemine güven yüzde 78,

Ekonomide alınan önlemlere güven ise yüzde 83 oldu.

Kişisel hijyen ve temizliğine dikkat edenlerin oranı da yüzde 90 oldu

BU BAŞARININ ARKASINDA HIZLI KARAR ALMA VAR 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı televizyon yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecinde vatandaşlar, STK ve oda başkanları ve kanaat önderleriyle anket ve derinlemesine mülakat yöntemiyle görüştüklerini belirten Dağ, "Yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki vatandaşlarımızın büyük bölümü sokağa çıkma yasaklarını desteklemektedir.

Alınan kararların hızına ve doğruluğuna karşı vatandaşlarımızın duyduğu güvenin ve verdiği desteğin fazla olması bize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda ne kadar faydalı bir adım attığımızı bir kez daha göstermektedir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamaları şöyle:

Hafta sonu maçların ertelenmesi bile çok ciddi bir karar. Okulların ertelenmesi gibi, zor organize edilecek kararlar alındı. Bu kararlar insan hayatını direkt etkileyen kararlar.

Bütün bunları ülkeyi yönetenler olarak alınan kararlarla milletimize duyurduk. Milletimizin bu alınan kararlara yüzde 90'ın üzerinde bir destek var.

Toplumun böyle bir arada olduğu anketler normalde çok yaşanmaz. Bir birlik olma durumu söz konusu. Bunda sağlık sistemimizin çok büyük bir etkisi var. Özetle sürece milletimiz alınan kararlara sonuna kadar destek vermiştir.

65 yaş üstüne de 20 yaş altına da sorduk. Özellikle Ramazan başlayınca, bayramda alınacak bir kararın toplumda nasıl karşılanacak bunu öğrenmek istedik.

Toplumun yüzde 80'ı bu kararı olumlu karşıladı. Diğer taraftan şunu sorduk, kendi 'sosyal hayatınız bundan etkilendi mi?' diye sordum. Yüzde 87 oranında bir etkilenme söz konusu.

Yüzde 92 oranında bir temizliğe dikkat edilmesi durumu var. Millet devlet kaynaşması ciddi bir şekilde yaşanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.