Hava Durumu

İstanbul seçimlerinde usulsüzlük soruşturmasında yeni gelişme!

İstanbul'un Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinde yerel seçimlerde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı, sandık kurullarında görevli kişilerin yasal şartları taşımadıkları iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma dosyaları 3 ana soruşturmada birleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İstanbul seçimlerinde usulsüzlük soruşturmasında yeni gelişme!

Uİstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimde usulsüzlük yapıldığına ilişkin yürüttüğü çok sayıda soruşturmayı, "Kadıköy soruşturması", "Maltepe soruşturması" ve "Ataşehir soruşturması" adı altında üç ayrı soruşturmada birleştirdi.

Bu üç ilçedeki tüm sandıklarda görevli personelin kimlik bilgilerini isteyen başsavcılık, oyların sayımı, birleştirme tutanakları ve sisteme girişinde usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için çalışma başlattı. Bu amaçla üç ilçenin seçim kurullarından istenen bilgi ve belgeler 26 klasör halinde başsavcılığa gönderildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir ilçelerinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin yürüttüğü çok sayıda soruşturmayı, "Kadıköy Soruşturması", "Maltepe Soruşturması" ve "Ataşehir Soruşturması" adı altında 3 ayrı soruşturmada birleştirdi.

ÜÇ İLÇEDEKİ TÜM SANDIKLAR İNCELEMEYE ALINDI

Bu üç ilçedeki tüm sandıklarda usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için başlatılan soruşturma kapsamında bu ilçedeki tüm sandıkların tek tek inceleneceği, sandık kurullarında görev alanların yasal şartları taşıyıp taşımadığı araştırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.