Hava Durumu

Hüseyin Akkuş: "CHP Bursa İl Yönetimi açık taarruz altındadır"

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, il yönetimine yönelik eleştirilerle ilgili sert açıklamalar yaptı. Akkuş, Bursa İl Yönetimi'nin açık taarruz altında olduğunu ifade ederek "Azimle, sabırla görevimizin başındayız. Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Göreceksiniz! CHP Bursa'daki en büyük seçim zaferine, 'yedeklerle doldurulmuş yönetim' diye aşağılanmaya çalışılan bu yönetimle ulaşacak" dedi. Akkuş, Lodos Haber'in gündeme getirdiği eski Bakan Turan Tayan'a yapılan teklifle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Hüseyin Akkuş: "CHP Bursa İl Yönetimi açık taarruz altındadır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hüseyin Akkuş, son günlerde il yönetimine karşı artan eleştirilerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında sert ve iddialı sözlere yer veren Akkuş, "Bu saldırılar ilk değil, son olmayacağı da çok açık... Sabah akşam aynı teraneleri tekrarlayıp, sözde yeni bir gelişme olmuş havası yayarak CHP'yi dizayn etmeye kalkışan anlayış bugüne dek hüsrana uğradı, hüsrana uğramaya devam edecek... Azimle, sabırla görevimizin başındayız... Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Göreceksiniz!  CHP Bursa'daki en büyük seçim zaferine, "yedeklerle doldurulmuş yönetim" diye aşağılanmaya çalışılan bu yönetimle ulaşacak..." ifadelerini kullandı.

İşte Akkuş'un o açıklaması;

"Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Yönetimi, il kongresinin neredeyse ertesi gün başlayan eleştirilerin dozu yerel seçim sürecine doğru sürekli artırılarak kendi içinde ve kamuoyuna karşı etkisiz duruma düşürülmeye çalışılıyor. CHP Bursa İl Örgütü birbiri ardına yinelenen yalan-dolanla baskı altına alınmaya çalışılırken, stratejik olarak da sürekli savunmada kalmaya zorlanıyor. Bunu net olarak tespit etmek, görmek ve açıkça söylemek zorundayız. CHP Bursa İl Yönetimi, açık taarruz altındadır. Ve bu tavırların "parti içi demokrasi" ya da "kişisel demokratik hakların kullanılması" ile izah edilmesi mümkün değildir.  

HİÇ KİMSE CHP PARTİ TÜZÜĞÜNÜN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR

CHP Bursa İl yönetimi, İl Kongresinin iradesiyle seçilmiştir, dolayısıyla meşruiyetinin tartışmaya açılmaya çalışılması bile demokratik anlayış çerçevesinde ele alınamaz. Partideki, görevi her ne olursa olsun,  hiç kimse CHP Parti tüzüğünün üzerinde değildir. Seçilmiş il yönetimini istifalarla düşürmek için faaliyet yürütmek, yönetimin görevden alınmasını ve başka bir heyetin atanmasını talep etmek, en azından demokrasiye hakarettir. Kimsenin böyle bir hakkı da yoktur, haddi de değildir. Meraklısı varsa, gelir il kongresinde yetki ister, yetkiyi alırsa, görüşlerini hayata geçirir.  
Görevden aldırma hayali duvarlara çarpınca, suni görüş ayrılıkları yaratarak, üyeleri istifaya zorlayarak, hatır-gönül ilişkilerini ön plana taşıyarak, maşa olarak kimi sosyal medya şarlatanlarını kullanarak yönetimi düşürmeye kalkışanların bu hareketi de hüsranla sonuçlandı.  
Bitti mi, hayır!
Bugünlerde, bir bölümü aday adaylığı için edilen istifalar nedeniyle boşalan toplam 12 sandalyeye, yedek listeden isimlerin oturuyor olmasını eleştiriyorlar. "Yedeklerle doldurulmuş yönetim" deyimiyle, kongrede seçilmiş listeye saldırıyorlar. Oysa yönetimler, asıl ve yedek isimleriyle bir bütündür. Liste halinde kongrede seçilir ve yetki alırlar. Yedek listelerdeki isimler de toplantılara katılır, aktif faaliyet de yürütürler. Kongrede seçilen her isim önemlidir, çok da değerlidir. Bu partinin her üyesinin her konuda söz hakkı varken, kongrede seçilmiş listede adınız "yedekler" bölümünde yazıyorsa bu hak yok sayılacak? Bu mudur? Yedek listeden gelip, yönetime güç verenleri bu yol ve yöntemlerle yıpratmakla kendi kişisel çıkarlarınız dışında ne elde edeceksiniz?
Tüm bunlar yetmiyor, her gün yeni görevden alma-atama dedikoduları üretiyorlar."

TURAN TAYAN'A TEKLİF AÇIKLAMASI

İl Başkanı Akkuş, Lodos Haber'in günedeme getirdiği eski Bakan Turan Tayan'a yapılan Büyükşehir Adaylığı ve İl Başkanlığı teklifi ile ilgili de konuştu.

Akkuş konuyla ilgili şunları söyledi;

"Yetmiyor, rutin yönetim kurulu toplantılarını bile "Bugün yönetim düşebilir" dedikodularına malzeme yapıyorlar.

Bu da yetmiyor, kerameti-etkisi-yetkisi kendinden meçhul birisinin de CHP Bursa eski Milletvekili Turhan Tayan'a önce il başkanlığı, ardından da büyükşehir adaylığı teklifi götürdüğünü öğreniyoruz.

Gelişmelere bakınca taşlar yerine oturuyor.  Yönetimi istifalarla düşürmenin hayalini kuran anlayış, eski il başkanları ve milletvekillerinden birçok isme il başkanlığı önermiş. Bu isimlerin bir bölümü zaten kamuoyunda tartışıldı. Yönetimi görevden aldıramayınca, istifalarla düşüremeyince, bu kez de il yönetimini etkisizleştirmek adına, kimi isimlere büyükşehir adaylığı teklifi götürerek rol çalma yönteminin tedavüle girmiş olduğunu görüyoruz. Bu haddini bilmez, kendi kendine gelin-güvey anlayışın, belediye başkan adayı belirleme yetkisi de kendinden menkul... "

CHP BURSA'DA EN BÜYÜK ZAFERİNE BU YÖNETİM İLE ULAŞACAK

Yerel Seçimlerden CHP'nin Bursa'da zafer ile ayrılacağını da söyleyen Başkan Akkuş, "Bu saldırılar ilk değil, son olmayacağı da çok açık... Sabah akşam aynı teraneleri tekrarlayıp, sözde yeni bir gelişme olmuş havası yayarak CHP'yi dizayn etmeye kalkışan anlayış bugüne dek hüsrana uğradı, hüsrana uğramaya devam edecek... Azimle, sabırla görevimizin başındayız... Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz.

Göreceksiniz!  CHP Bursa'daki en büyük seçim zaferine, "yedeklerle doldurulmuş yönetim" diye aşağılanmaya çalışılan bu yönetimle ulaşacak..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.