Hava Durumu

Hüseyin Akkuş adaylığını açıkladı

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, adaylığını açıkladı. Akkuş 'Başka bir Türkiye, başka bir Bursa mümkün' sloganıyla yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Hüseyin Akkuş adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş göreve yeniden aday olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Çok geniş katılıma sahne olan toplantıya katılanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı M. Uğur Sertaslan, Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, İznik İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru, Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, Orhaneli İlçe Başkanı Yaşar Aslan, Keles İlçe Başkanı Cevat Acar, Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, eski il başkanları Şahin Gençal, Erhan Sevimli, eski milletvekilleri Yahya Şimşek ve İlhan Demiröz, Osmangazi Eski Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, İl Gençlik Kolu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı ve üyeler, çok sayıda parti üyesi katıldı. İl Başkan adaylığını daha önce açıklayan Erol Gülmez de toplantıya katılarak Hüseyin Akkuş'u kutladı.

"BAŞKA BİR BURSA, BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN"

Konuşmasına, 2 yıl önce "Başka bir Bursa, başka bir Türkiye mümkün" sözüyle yola çıktıklarını ve süreç içerisinde 500'ün üzerinde etkinlikle siyaseti yönetmeye çalıştıklarını hatırlatarak başlayan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "16 ilçemizde de ilçe örgütlerimiz yenilendi. Yenilenen ilçe örgütlerimizle birlikte geçmiş dönemde eksik bıraktığımız, yanlış yaptığımız yerleri revize ederek, önümüze bakarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak için bugün bir araya geldik" dedi.

Akkuş şunları söyledi:

"Bursa'nın sorunları çok. Bursa'nın ulaşım sorunu var. Bursa'nın ulaşım master planının olmadığını da biliyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili Bursa'da pek çok mağdur yaratılmıştır. Bu mağduriyetin giderilmesi için sizlerden 2 yıl talep ediyoruz. 11 bütünşehir belediyesinde yapılan araştırmalarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara yürüdüğünü görüyoruz. Yüzde 35'lere varan Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu daha da yukarı çıkarmak hepimizin görevi. Bunun için de en önemli şeyin dayanışma olduğunu düşünenlerdenim. Eğer bizler dayanışma içerisinde olursak bu ülkeyi yönetiriz. "

31 Mart seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin artık geriletildiğini belirten Akkuş "Demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası konusunda Cumhuriyet Halk Partisi gerekeni yapıyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 'hak, hukuk, adalet' dedi ve yüzlerce kilometre yol gitti. Evet adalet mekanizmasının tükendiğini ve bir kişinin dudağının arasında olduğunu görüyoruz. SUGA, Balyoz ve Ergenekon operasyonlarıyla orduyu da yok etti. Türkiye'yi kucaklayan tek kurumsal yapı şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını engelleyecek hiçbir şeye müsaade etmemeliyiz. Bu anlamda ben aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu

ÜLKEYE DEMOKRASİ VAAT EDİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem cumhuriyeti ve hem de demokrasiyi bu ülkeye kazandırdığını kaydeden Akkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz 1920'li yıllarda bu ülkeye nasıl demokrasi vaat ettiysek yeniden vaat edeceğiz. 2008 yılında Bursa'da bütünşehir, İl Genel Meclisi ve Kent Konseyi'nin onayladığı 2030 planları var. Bu planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmadı. Bunun içerisinde Aydınpınar, İnegazi, Karaağız yoktu. Biz bunlara İl Başkanlığı, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve tüm örgütümüzle itiraz ediyoruz. Bursa'ya yeşil bursa deniliyordu ovalarımız katledildi. Biz bunlara sessiz kalmadık, kalmayacağız. Başka bir Bursa yok. Önceki dönemde beni İl Başkanı olarak seçtiği için örgütüme ve delegelere teşekkür ederim. 9 Şubat'ta yapılacak kongrede de aday olduğum için buradayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.