Hava Durumu

Huawei ile Dailymotion'dan dev ortaklık

Huawei ile YouTube'tan sonra en popüler video platformu olan Dailymotion, iş birliğine gitti. Ortaklık kapsamında Huawei, YouTube yerine cihazlarında ön yüklü olarak Dailymotion ile devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Huawei ile Dailymotion'dan dev ortaklık

ABD ile Çin arasındaki ticari sorunlar nedeniyle Google'ın servislerini kısıtladığı Huawei, önce Google Play Store ve Google servislerin yerini kendi mobil servisleri ve AppGallery uygulama mağazasına bırakırken, AppGallery'nin uygulama yelpazesi de günbegün genişliyor.

Google'ın ana hizmetlerinden biri olan YouTube'a Huawei cihazlardan erişmek mümkün olsa da, AppGallery üzerinden YouTube uygulamasını indirmek söz konusu değil. Huawei ise YouTube'un en büyük rakiplerinden biri olan Dailymotion ile iş birliğine giderek önemli bir adım attı. Huawei, bu adımla birlikte Fransa başta olmak üzere Avrupa genelinde video içerik konusunda etkinliğini daha da artırmayı hedefliyor.

Anlaşmanın detayları bilinmezken, Dailymotion'un uygulamasının Huawei cihazların ana uygulamalarından biri olacağı düşünülüyor. Huawei Video içine dahil edilmesi planlanan Dailymotion, böylece Huawei'nin Google karşısında yeni kozu olacak.

Dünyanın en büyük içerik sağlayıcılarından biri olan Dailymotion, 2005 yılının Mart ayında, Benjamin Bejbaum ve Olivier Poitrey tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te kurulan bir video platformu. Şirketin sahibi ise Vivendi ismindeki medya kuruluşu.

KAYNAK:HÜRRİYET

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.