Hava Durumu

Herkes ilgi çekmek istediğini sanıyordu ama...

İngiltere'de yaşayan Mikayla Vacher, yoğun ağrılar yaşıyordu. Bazı arkadaşları ona şaka yollu takılarak, 'ilgi çekmeye çalışıyorsun' diyordu..

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Herkes ilgi çekmek istediğini sanıyordu ama...

5 yıl boyunca doktorlar Vacher'e depresyon tanısı koydular. Genç kız uzun süre boyunca antidepresan kullanmak durumunda kaldı.

Ancak Vacher'ın uzun yıllar boyunca süregelen ağrılarına yönelik en doğru tanıyı başka bir doktor koydu. Arkadaşları tarafından 'psikolojisi bozuk' olarak nitelenen genç kadın Lyme hastası olduğunu öğrendi.

Lyme hastalığı genelde kene ısırması ile insana geçen Borrelia burgdorferi adlı ve benzer bakterinin yol açtığı bir hastalıktır. Bu hastalıkta hedef organlar deri, merkezi sinir sistemi, göz ve kalp gibi organlarda olabilir. Eklemlerde şişlik, sıvı birikimi, hareket etmede zorluk görülür.

Genç kız, yıllardır kendisine doktorlar tarafından 'inandırılan' depresyon tanısının aslında gerçek olmadığını düşünürken, diğer yandan yeni bir hastalıkla mücadele etmesi gerektiğini anladı..

Ancak kabus gibi günler henüz arkasında kalmamıştı. Hastalığından sonra fiziksel sıkıntılar yaşamaya başladı. İstediği sporları yapamıyor, uzun süre yatmak zorunda kalıyordu

Genç kadının hastalığı yüzünden yaşadığı sorunlar arasında yoğun baş ağrıları, aşırı yorgunluk, yoğun eklem ağrısı gibi durumlar bulunuyor.

Lyme hastalığına sahip ünlüler arasında Bella Hadid, Kelly Osborno ve Shaina Twain gibi isimler bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.