Hava Durumu

"Her kitabın bir kaderi var"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat ve Yazı Akademisi'ne konuk olan Gazeteci Yazar Mehmet Nuri Yardım, özellikle genç yazarların hızlı bir şekilde kitap çıkarıp, hemen meşhur olmak istediklerini belirtip, "Oysa her kitabın bir kaderi var. Mesela Yahya Kemal'in hayatta iken bir şiir kitabı basılmamıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
"Her kitabın bir kaderi var"

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Edebiyat ve Yazı Akademisi, Tayyare Kültür Merkezi'nde Gazeteci Yazar Mehmet Nuri Yardım'ı Bursalılarla buluşturdu. 'Unutulmayan edebiyatçılarımız' konulu sunumuyla Türk edebiyatının önemli kalemleri olan şair ve yazarlarının hayatları hakkında bilgiler veren Yardım, "Yunus Emre'den günümüze on binlerce şair ve yazarın üzerimizde hakkı var. Biz onlarla besleniyoruz" dedi.

Aynı zamanda yayıncılık yaptığını ve İstanbul'da yayınevi olduğunu dile getiren Yardım, "Bazı yazarlar geliyor. Hızlı bir şekilde kitap çıkarmak istiyorlar ve hemen meşhur olmak istiyorlar. Gençler özellikle. Ben de teskin ediyorum diyorum ki; acele etmeyin çünkü her kitabın bir kaderi var. Siz kitabınızı yazın, teslim edin yerine. Basılır, ilgi görür veya görmez onu zaman gösterir. Bazı şairlerin de maalesef vefatlarından sonra kıymetleri anlaşılıyor. Mesela Yahya Kemal'in hayatta iken şiir kitabı basılmamış. Yani kitabın da kaderine inanmak lazım. Bana göre yazı yazan yazısını yazmalı sonra beklemeli" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.