Hava Durumu

HDP'li dört belediye başkanı görevden alındı

Van'ın Muradiye, Özalp ve Başkale ilçelerinin belediye başkanlarıyla Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinin belediye başkanı da görevden alındı. Görevden alınan belediye başkanları yerine kayyum atandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
HDP'li dört belediye başkanı görevden alındı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla, Van'ın Muradiye, Özalp ve Başkale ilçelerinin belediye başkanlarıyla Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinin belediye başkanı da görevden alındı. Belediye başkanlarının yerine kaymakamlar görevlendirildi.

İçişleri Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda, terör örgütü propagandası yapan belediye başkanlarına sürdürülen operasyon devam ediyor. Bu kapsamda dört HDP'li belediye başkanı daha görevden uzaklaştırıldı.

Batman'da HDP'li İkiköprü Belde Belediyesi ile Van'ın Muradiye, Başkale ve Özalp belediye başkanlarının yerine kayyum atandı. Batman'da İkiköprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alınmıştı. Karabulut'un yerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı başkan vekili olarak görevlendirildi.

Van'da da dün HDP'li üç belediye başkanı gözaltına alınmıştı. Başkale Belediye Başkanı Erkan Acar'ın yerine Kaymakam Asım Kolak, Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç'ın yerine Kaymakam Abdulkadir Çelik, Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan'ın yerine Kaymakam Erkan Savar görevlendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.