Hava Durumu

Harekat sonrası dolar yükseldi

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte dolar yükselirken, Borsa ise yüzde 2 değer kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Harekat sonrası dolar yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın twitterdan Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını açıkladı ve hemen ardından TSK Resulayn'daki hedefleri vurmaya başlarken Ceylanpınar'a da 2 havan düştü.

ABD Başkanı Trump'ın güvenli bölge için yapılacak operasyonu desteklemeyeceklerini açıklamasının ardından Türkiye, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek için geri adım atılmayacağını açıkladı.

Harekatın başlamasının ardından AB'den gelen ilk açıklamada AB Komisyonu Başkanı Juncker, güvenli bölge için ödeme yapmayacaklarını belirtti ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gerçekleştirdiği operasyonu bitirmesi yönünde çağrıda bulundu.

Harekatın başlaması ile yurt içi piyasada oynaklık arttı ve TL tarafındaki değer kaybı hızlandı. USD/TRY kuru son saatte 5,87 direncine yükselerek 26 Ağustos'ta Asya seansında yaşanan kısa süreli atak sonrası en yüksek seviyeye çıkarken EUR/TRY 6,45 ve Gram Altın 284,50 TL'ye yükseldi. BIST 100 ise günlük bazda %2 kayıpla 99 bin 500 puana gerileyerek 23 Eylül sonrası en düşük seviyeye indi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.