Hava Durumu

Hamza Hamzaoğlu'nun nafaka davasında karar

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na, evlilik dışı çocuğuna nafaka ödemediği gerekçesiyle açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, Hamzaoğlu'nun her ay 10 bin TL iştirak nafakası ödemesine hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Hamza Hamzaoğlu'nun nafaka davasında karar

Evlilik dışı çocuğu E.Ç.H.'ye (9) nafaka ödemediği gerekçesiyle E.Ç.H'nin annesi Sinem Yanmaz'ın talebiyle hakkında dava açılan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun davasında, mahkeme kararını açıkladı.

Çocuğa babalık yapmadığı anlatılmıştı

Sinem Yanmaz'ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Hamza Hamzaoğlu'nun Denizlispor'da teknik direktörlük yaptığı 2011 yılında E.Ç.H.'nin dünyaya geldiği ancak Hamzaoğlu'nun aile hukukundan doğan sorumluluklarını yerine getirmediği anlatıldı. Ünlü teknik direktörün, E.Ç.H. ve annesi Sinem Yanmaz'ı mağdur ettiğinin aktarıldığı dilekçede, Hamzaoğlu'nun çocuğa babalık yapmadığı ve okul masraflarını karşılamadığı belirtildi. Dilekçede aylık 30 bin TL iştirak nafakasına hükmedilmesi talep edildi.

Karşı dava dilekçesinde Hamzaoğlu'nun iyi bir baba olduğu belirtilmişti

Hamza Hamzaoğlu'nun avukatı ise, cevap ve karşı dava dilekçesinde müvekkilinin başarılı bir teknik direktör ve iyi bir baba olduğunu belirterek, Sinem Yanmaz'ın bunu kamuoyuna doğru yansıtmadığını aktardı. Dilekçede ayrıca Yanmaz'ın 30 bin TL'lik iştirak nafakası talebinin son derece fahiş olduğu da belirtildi.

10 bin TL'lik karara itiraz etti.

İstanbul 11. Aile Mahkemesi kararında, iştirak nafakası talebinin kısmen kabulüne karar vererek, Hamza Hamzaoğlu'nun her ay 10 bin TL iştirak nafakası ödemesine karar verdi. Hamzaoğlu bu karara itiraz etti.

İcra takibi başlatıldı

Kararın ardından Yanmaz'ın avukatı tarafından birikmiş iştirak nafaka alacaklarının faiziyle birlikte alınmak üzere 203 bin TL'lik icra takibi başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.