Hava Durumu

Fenomen deprem kahini, Hoogerbeets'in hocası çıktı

Manisa depremini tutturan Tayvanlı deprem kahini Dyson Lin, kısa sürede Türkiye'de popüler oldu. İşte Dyson Lin hakkında merak edilen her şey...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Fenomen deprem kahini, Hoogerbeets'in hocası çıktı

Manisa depremini tutturan Tayvanlı deprem kahini Dyson Lin, sosyal medya paylaşımlarıyla bir anda Türkiye'nin takibe aldığı isim oldu.

Kısa sürede 236 bin takipçiye kavuşan Dyson Lin, takipçilerine şöyle teşekkür etti: 236K takipçi! Umarım daha fazla insan depremleri tahmin edilebilir. Hepinize çok teşekkürler!

Lin, Tayvan'ın Yilan şehrinde doğmuş ve hala orada yaşıyor. 18 Mayıs 1969 dığumlu Lin, şu an 51 yaşında ve bekar.

Yazılım mühendisliğinden, deprem kahinliğine!

Lin, çalışma hayatına 1993-1998 yılları arasında AVision Co'da yazılım mühendisi olarak başlamış. 1999-2003 yılları arasında Tayvan'da bir diğer yazılım şirketi Cadence'de kıdemli yazılım mühendisi olarak devam etmiş.

Şimdi kendi kurduğu şirketin CEO'su!

Şu anda ise çalışma hayatı boyunca da kafa yorduğu Tayvan Quake Tahmin Enstitüsünün CEO'luğunu yapıyor. Lin, tahminlerini Air 2 adını verdiği bir cihaz ile gerçekleştiriyor. Elektrik sinyallerini takip ederek depremleri tahmin ettiğini iddia ediyor.. Lin, İngilizce, basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Japonca, Tayvanca olmak üzere 5 dil biliyor.

Lin, blog sayfasında tahmin yönteminin elektromanyetik dalgalara bağlı olmadığını ve hava voltajından yararlanarak öngörüde bulunduğunu söylüyor. Lin, 2008'de Wenchuan'da olan 8.0 büyüklüğündeki deprem sırasında evinde bulunan bir domatesten gelen sinyalin araştırmalarına ilham kaynağı olduğunu anlatıyor. Lin, deprem tahmin yolculuğunda ev yapımı birçok cihaz icat ettiğini ve bunu Arduino platformu altyapısı ile desteklediğini de belirtiyor. Lin ayrıca sitesinde bulunan bir linkle de ürünlerinin 1,2 ve 3 modellerini 2.000 Taiwan dolarına satıyor.

Meğer Hoogerbeets'in hocasıymış!

Depremleri elektrik sinyalleri ile tahmin ettiğini iddia eden Tayvanlı deprem kahini Dyson Lin, Frank Hoogerbeets'in hocası çıktı!

Konumları ben bilirim, Hoogerbeets bunu asla yapamaz!

Lin'in sosyal medyadaki bir paylaşımı: Hollandalı öğrencim. Air 2'yi birkaç ay önce benden öğrendi. Hollanda'da sadece bir istasyonu var. Yani yerleri asla tahmin edemez. Ama benim dünyada 20'den fazla istasyonum var. Konumları şu şekilde tahmin edebilirim: Farklı istasyonlardan gelen sinyalleri karşılaştırarak. O bunu asla yapamaz!

Çin Cumhuriyeti'nde, Öğretmenlere saygı duyuyoruz. Peki ya Hollanda'da, Mmm ...?

Hoogerbeets, Air 2'yi Lin'den öğrendiğini itiraf etti

Frank Hoogerbeets bana aşina olmadığını söyledi. Sonra Twitter'da bana saldırdı. Twitter takipçilerimin çoğu ona Air 2'yi sordu. Sonunda, Air 2'yi benden öğrendiğini itiraf etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.