Hava Durumu

Faruk Çelik: "Birilerini konuşmayı ben uygun bulmuyorum"

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz'ın tanıtım toplantısında konuşan eski Bakan Faruk Çelik, seçimlere kısa süre kaldığını belirterek, " Ben birilerini konuşmayı uygun bulmuyorum. Herkes, herkesi biliyor" diyerek Mustafa Bozbey'e atıfta bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Faruk Çelik: "Birilerini konuşmayı ben uygun bulmuyorum"

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz'ın projelerini anlatacağı tanıtım toplantısında söz alan eski Bakan Faruk Çelik, Bursa'daki seçim süreci ve Cumhur İttifakı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

UZAĞI GÖRENLER TUZAĞI GÖRÜRLER

Eski Bakan Çelik, zor bir coğrafyada yaşadığımızı belirterek, "Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada kan var kin var nefret var., husumet var, savaş var. Binbir türlü olumsuzluklar var. Bu sıkıntıları göz ardı etmememiz gerekiyor. Gelişmiş ülkelerin eğitim durumuyla coğrafyamızdaki egitim durumumza baktığımızda vehameti göreceksiniz. Yıldırımlılar olarak Bursalılar olarak düşünmemiz gerekiyor. Bizim komşumuz Almanya, Belçika , İngiltere değil. Bizim komşumuz İran Irak, Suriye Yunanistan, yani problemler deryasının içerisindeyiz. Ve garip olan da büyük coğrafyanın çeşitli ülkelerdeki bütün mensupları bizden bir şeyler bekliyor. Bizden çıkış yolu bekliyor. buradaki dik duruşu, sağlıklı yürüyüşü bekliyor. Buradaki en ufak bir zigzag ve en ufak bir çürümenin neye mal olacağı 82 milyon için değil büyük coğrafya için büyük önem arz ediyor. Yani burada dik duruşu sergilerken, Yıldırım belediye başkanının üç beş eksiğini, il başkanının dört beş tane eksiğini, büyükşehir belediye başkanının bir iki eksiğini, bakanın bilmem ne noksanını konuşma durumunda değiliz. Uzağı görenler tuzağı görürler, uzağı göremeyenler tuzakları göremezler. Uzağı görmek durumundayız. Kritik husumet, kritik bir coğrafya.. O halde üzerimize düşeni yapma bilinciyle oturup, kalkmamız gerekiyor." diye konuştu.

ÇELİK'TEN BOZBEY'E: "BİRİLERİNİ KONUŞMAYI BEN UYGUN BULMUYORUM"

Seçimlere kısa bir süre kaldığını ve herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini de vurgulayan Çelik, CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'e de atıfta bulunarak şunları söyledi;

"Kısa süre kaldı. Birilerini konuşmayı ben uygun bulmuyorum. Herkes herkesi tanıyor. Bu millet herkesi biliyor. Ak Parti hükümetinin de ne yaptığını ne yapacağını herkes biliyor. Bu kadar zorlukların içerisinden,bu memlekette en ufak bir olumsuzluğa meydan vermeden çıkışı gerçekleştiren bir siyasi hareketin önümüzdeki 4,5 yıllık istikrar döneminde neler yapacağını öyle tahmin ediyorum hepiniz farkındasınız. Ve ne yapılacağının bilincindesiniz. Onun için kalan süre içerisinde her birimize düşen görev neyse bunu yerine getirme gayreti içerisinde olalım. Ve yolumuza devam edelim."

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ OTURDU MU?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de Cumhuriyet ile kıyaslayan eski Bakan Faruk Çelik, "Yaklışık 100 yıllık bir Cumhuriyet, yeni bir sisteme evrildi. Buçok önemli bir adım. Peki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oturdu mu? Henüz başındayız. İşin başındayız. 90 yıllık Cumhuriyetin oturup oturmadığı tartışılırken, henüz bir yıllık yeni bir sistemin oturduğunu söylemek doğru bir şey değil. Böyle bir geçiş döneminde kimse trafik kazasından bir şey beklemesin. Çünkü bu sistemin mutlaka oturması gerekiyor. Bu sistemin oturması için de bu sağ duyulu bütün cenahın bir araya gelmesi daşanışma içerisinde olmasını gerekli kılıyor." diye konuştu.

"Cumhur İttifakı'nın şöyle veya böyle, geçmişte farklı siyasi kulvarlarda yürüyen insanların bugün büyük bir kitle halinde geleceğe birlikte yürüme kararlılığının altında işte bu yeni sistemin sağlıklı bir şekilde oturması ve gelecek nesillerimizin çocuklarımızın torunlarımızın istikbaliyle ilgili bir duruş olduğunu da ifade ediyorum." diyen Çelik, sözlerini başkan adaylarına başarı dileyerek noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.