Hava Durumu

Estonya Başbakanı Juri Ratas, yolsuzluk iddialarının ardından istifa etti

Estonya Başbakanı Juri Ratas, Merkez Partisi'nin bir emlak geliştirme şirketine bağlı yolsuzluktan soruşturma altına alınması sonrasında istifa ettiğini açıkladı. İstifasıyla, ülkenin aşırı sağcı bir partiyi de içeren merkez sağ koalisyon hükümetini devrildi ancak seçimler olası değil.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Estonya Başbakanı Juri Ratas, yolsuzluk iddialarının ardından istifa etti

Estonya Başbakanı Juri Ratas yolsuzluk iddialarının ardından istifa ettiğini açıkladı.

Estonya Başbakanı Juri Ratas, Merkez Partisi'nin bir emlak geliştirme şirketine bağlı yolsuzluktan soruşturma altına alınması sonrasında istifa ettiğini açıkladı. İstifasıyla, ülkenin aşırı sağcı bir partiyi de içeren merkez sağ koalisyon hükümetini devrildi ancak seçimler olası değil. Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid'in, parlamento tarafından onaylanması gereken yeni bir başbakan belirlemek için 14 günü bulunuyor.

Parti genel başkanı Ratas, saatlerce süren parti yönetim kurulu toplantısının ardından Facebook'tan yaptığı paylaşımla, "Bugün başbakanlıktan istifa etme kararı aldım." dedi.

Ratas, istifasının "tüm koşullara ışık tutmasına ve netliğe ulaşılmasına" yardımcı olacağını umduğunu söyledi, ancak "herhangi bir kötü niyetli karar" almadığında ısrar etti.

Soruşturma, devletten büyük krediler alan ve başkent Tallinn'deki şehir yetkilileriyle karlı bir anlaşma yapan Porto Franco adlı bir emlak şirketi etrafında yoğunlaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.