Hava Durumu

Eski CHP'li Sayan, Ak Parti için yarışacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 14 ismi daha açıkladı. Erdoğan, daha önce de partisinin 60 adayını kamuoyuna tanıtmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Eski CHP'li Sayan, Ak Parti için yarışacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı 14 ilin belediye başkan adaylarının ilk sırasında Ağrı vardı. Ağrı'da kamuoyunun yakından tanıdığı Savcı Sayan ismini açıklayan Erdoğan yerel seçim yarışına Ağrı'da Belediye Başkan adayı Savcı Sayan ile girecek. Sayan eski CHP PM üyesi ve AK Partiİzmir Milletvekili adayı olarak çalışmalar yapmıştı.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilkokulu doğup büyüdüğü ilçede, ortaokulu Muş Malazgirt'te, Liseyi ise ise yine Ağrı Tutak'ta okumuştur.

SİYASİ HAYATINA CHP'DE BAŞLADI

Savcı Sayan, üniversite eğitimini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde tamamladı. Sayan, Pedagojik Formasyon alarak çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yaptı. 12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde önemli bir pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulundu.

2015 YILINDA AK PARTİ'DEN ADAY OLDU

Savcı Sayan'ın Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmalarda bulunmuştur. Kadınların eğitimleri konusunda da çalışmalar yapan Sayan, 2015 yılındaki seçimlerde AK Parti'den Milletvekili adayı oldu.

Savcı Sayan, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.