Hava Durumu

Erdoğan'ın avukatlarından Ali Babacan hamlesi! İstifa ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, parti kurma hazırlığında olan eski bakanlar Ali Babacan, Sadullah Ergin ve Beşir Atalay'ın avukatlığından istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan'ın avukatlarından Ali Babacan hamlesi! İstifa ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'ın müşteki olarak yargılandığı davada Erdoğan'ın avukatları eski bakanlar Ali Babacan, Sadullah Ergin ve Beşir Atalay'ın avukatlığından istifa etti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Başbakanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin olduğu devlet büyüklerinin kriptolu telefonlarının dinlenmesi davasına bakıyordu. Heyet, Şubat 2018'de 24 sanığa 10 yıl 6 ay ile 63 yıl 9 ay arasında değişen çeşitli miktarlarda hapis cezası verdi. Bu davanın müştekileri arasında Erdoğan'ın yanı sıra eski bakanlar Sadullah Ergin, Ali Babacan ve Beşir Atalay da yer alıyordu. Bu üç bakanın avukatlığını Erdoğan'ın avukatları üstlenmişti.

Babacan, Ergin ve Atalay'ın yeni parti kurmak için AK Parti'den istifa etmeleri üzerine dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

MAHKEMEYE DİLEKÇE VERDİLER

Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, dosyanın şu an bulunduğu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi'ne dilekçe verdi. "Mesleki olarak gördüğüm lüzum üzerine katılan vekilliğinden çekiliyorum" denilen dilekçede, istifa kararının eski bakanlara tebliğ edilmesi de istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.