Hava Durumu

Erdoğan: "Gelin Cumhuriyetimizin 100. yılını sivil anayasa ile karşılayalım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak, Yeni ve Sivil Anayasa'yı tamamlayarak milletimize sunmakta kararlıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan: "Gelin Cumhuriyetimizin 100. yılını sivil anayasa ile karşılayalım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı yeni anayasa ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Gelin Cumhuriyetimizin 100. yılını sivil anayasa ile karşılayalım" dedi.

İşte Erdoğan'ın yeni anayasa ile ilgili açıklaması:

"Milletimizle sırt sırta vererek, meydanı eski karanlık Türkiye'ye günlerine döndürmek isteyenlere bırakmayacağımızı gösterdik. Türkiye'de milli iradeyi yeniden egemen kıldık. Cumhur İttifakı çatısı altında hayata geçirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemiyle tarihimizin en büyük reformunu ülkemize kazandırdık. 

Bu kazanımları daha güçlü, daha büyük atılımla perçinlemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Attığımız her adımda olduğunda olduğu gibi İnsan Hakları Eylem Planı'nda darbe döneminin açtığı sıkıntıları gördük. Yeni ve sivil anayasa teklifini tüm platformlarla tartışmaya açarak yola çıkıyoruz. 10 yıldır ülkemizin gündemine getirdik. Maalesef sivil bir anayasaya kavuşamadık.

İnşallah bu sefer başaracağız. Korkularla, önyargılarla hareket edersek ne tarih ne de milletimiz bizi affeder. Gelin ülkemizi darbe anayasalarına mahkumiyet utancından kurtaralım. Gelin cumhuriyetimizin 100. yılını sivil bir anayasa ile karşılayalım. Cumhur İttifakı olarak, Yeni ve Sivil Anayasa'yı tamamlayarak milletimize sunmakta kararlıyız. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.