Hava Durumu

Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna harekat mesajı

Münbiç'le ilgili de konuşan Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak. Teröristleri oradan biz çıkaracağız, iş başa düştü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna harekat mesajı

Güneyimizde terör koridorunu inşa etmenin gayreti içindeler. Biz bunlar teröristtir diyoruz. Başta ABD stratejik ortaklarımız bunlar terörist değildir diyor. Bunlar PKK'nın yan kollarıdır. Siz bizimle neden hareket etmiyorsunuz da onlarla hareket ediyorsunuz? NATO'da beraber değil miyiz? DEAŞ'a karşı bir şey yapacaksan beraber yapalım, Rakka'da yapacaksan beraber yapalım. Münbiç'te hâlâ netice alamadık. Sayın Başkan 30 günde bunların tamamını temizleyeceğiz diyor. Göreceğiz. Temenni ederiz ki temizlesinler.

-- Güçlü bir orduya sahibiz, hepsi kabul ediyor. Ne zaman Suriye'de sahaya indik işin gidişatı değişti. Yıllarca DEAŞ diyerek Suriye'nin altını üstüne getirenlerin balonunu Fırat Kalkanı ile patlattık. İdlib'de büyük bir insani krizin önüne Rusya ile geçtik. 20 bin TIR'a aşkın teröristlere silah gönderildi. Bunun yanında araç gereç gönderildi. Söylüyoruz, böyle bir şey yok diyorlar. Türkiye bir göçebe devleti değil, modern bir devlet bunu bilmeniz lazım. Bu konuda ABD ile derin görüş ayrılığı yaşadığımız herkesin bildiği bir gerçektir.

'NE YAPTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ?'

-- ABD'nin bize verdiği sözleri ve sonuçları paylaşmak istiyorum. DEAŞ operasyonunu birlikte yapalım dedik. Kapsamlı planı sunduk. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitme adımlarını atmaya başladılar. Yok böyle bir şey diyorlar. Tüm dünya medyası tespit etmiş durumda. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Birlikte bayrak sallama, onların paçavrasını sallıyorlar. Ortak devriye, ortak eğitim aşamasına kadar getirdiler bu işi. İtirazlarımıza da ağır silahlar vermedikleri mevcutları da toplayacaklarını söylediler. Kimi uyutuyorsunuz?

Münbiç'le ilgili de konuşan Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak. Teröristleri oradan biz çıkaracağız, iş başa düştü" dedi.Erdoğan konuşmasının sonunda genel maksat heliopterinin adının da "Gökbey" olarak belirlendiğini açıkladı.

 İdlib'de büyük bir insani krizin önüne Rusya ile geçtik. Sıra, Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi.

-- Suriye'de artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur, bu masaldır. Bölgedeki DEAŞ unsurlarının kimin tarafından eğitildiğini iyi biliyoruz. Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.