Hava Durumu

Emeklilere 'şeytani' tuzak! Bursa dahil 12 ilde...

İstanbul merkezli 12 ilde, yüzlerce emekliyi dolandıran 85 kişilik çeteye operasyon başlatıldı. Yaklaşık 1.5 yıldır aylık 5 milyon TL'lik vurgun yaptıkları belirlenen çok sayıda çete üyesinin gözaltına alındığı, operasyonun sürdüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Emeklilere 'şeytani' tuzak! Bursa dahil 12 ilde...

İstanbul'da çok sayıda emekli vatandaş bir çete tarafından dolandırıldıklarını söyleyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Yapılan başvurular üzerine savcılık Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne iddiaların araştırılması için talimat verdi.

Mali Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada, bir dolandırıcılık çetesinin, krediye ihtiyacı olan emeklileri ticari faaliyet görünümünde tefecilik yaparak dolandırdıkları belirlendi. Polis, 900'ün üzerinde emeklinin dolandırıldığını belirledi. Yapılan tespitlerin ardından sabah saatlerinde İstanbul merkezli Muğla, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Adıyaman, Balıkesir, Konya, Zonguldak, Kırklareli, Kocaeli ve Denizli'de sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda çok sayıda çete üyesinin gözaltına alındığı bildirilirken, operasyonun devam ettiği kaydedildi.

Gözaltına alınan çete üyelerinin, "örgütü suç kapsamında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve bankacılık kanununa muhalefet" suçlarından sorgulanacağı belirtildi. Çetenin yaklaşık 1.5 yıldır aylık 5 milyon TL vurgun yaptığı tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.