Hava Durumu

Emekliler ikramiyelerini nasıl alacak?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesini bu hafta alacak. Corona salgınından dolayı emeklilerin bayram ikramiyelerini almak için ATM'ler önünde kalabalık oluşturabilme ihtimali endişe yaratıyor. İşte maaş alma günlerine göre ikramiyelerin yatırılacağı tarihler...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Emekliler ikramiyelerini nasıl alacak?

12 milyon emeklinin 1000'er TL'lik Ramazan Bayramı ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak. İşte ikramiyelerin yatacağı tarihler...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Buna göre ikramiyeler 4a (SSK) kapsamında olanlara maaş ödeme günlerine göre; 17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan'da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Sinan Adıyaman, "Riski yaymamak için ya ikramiyelerin ödenmesi ertelenmeli ya da ikramiyeler evlerde ödenmeli. Aksi halde bankalarda ve bankamatiklerde emekli kuyruklarıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu konuda insiyatif bankalara bırakılmayacak kadar ciddidir" dedi.

BANKALARIN İNİSİYATİFİNDE

Bankalar, eğer kendi emekli müşterilerine mesaj atıp şubelere ve ATM'lere gelmeden ikramiyelerini evlerinde ödeyebileceklerini açıklarsa birçok emeklinin evinden çıkmasına gerek kalmayacak.

Ancak bankaların büyük bölümünün evlere para gönderebilecek bir ağa sahip olmadığı bu nedenle milyonlarca emeklinin sokaklara dökülebileceği ifade ediliyor.

Evde emekli maaşı alma başvurusu... Emekli maaşı evden nasıl alınır?

Adıyaman Çarşamba Corona e-devlet emekli para Perşembe Ramazan SGK sigorta Sözcü

Bayram ikramiyesi yatırılmaya başlanıyor...

Bayram ikramiyesi, geçim sıkıntısı yaşamanın yanında bir corona virüsü salgını ile zor günler geçiren emeklilerin bir nebze de olsa kurtarıcısı oluyor. Bayram ikramiyesi için verilen tarihin yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin de araştırmaları yoğunlaştı. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Enflasyon zamlarıyla birlikte toplamda yaklaşık 2 bin 232 lira ikramiye alacak olan emekliler ise ne zaman verileceğini merak ediyordu. Emekli bayram ikramiyesi için tarih belli oldu.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

- SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
- Şehit yakınları ve gaziler
- Ölüm aylığı alanlar
- Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
- Geçici köy korucuları
- Şeref aylığı alanlar
- Şampiyon sporcular,
- Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
- Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.