Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bulunan İBB binasında görevi AK Parti'li Mevlüt Uysal'dan devir aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ekrem İmamoğlu görevi devraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bulunan İBB binasında görevi AK Parti'li Mevlüt Uysal'dan devir aldı.

Başkan İmamoğlu, devri teslim töreninin ardından İBB binasının önünde vatandaşlara seslendi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Bu şehre, bu güzel insanlara barış getiriyoruz, barış. Bu güzel insanlara, sevgiyi getiriyoruz, sevgiyi. Ben herkesi selamlıyorum.

Bu şehrin yaşayanlarını selamlıyorum. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı selamlıyorum. İnsanlarımızı, herkesi selamlıyorum.  Hoşgeldin İstanbul...

Asla vazgeçmedik, haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. 
Bu şehrin vicdanından, ahlak duygularından, adalet duygusundan asla vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN VAZGEÇMEDİK"

Barıştan vazgeçmedik, demokrasiden vazgeçmedik. Güzel hemşehrilerim, bu şehrin ve bu ülkenin değerlerinden vazgeçmedik. Bu ülkenin kurucu değerlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyet'ten vazgeçmedik. Bu millete olan inancımızdan vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçmedik.

Size şunu söyleyeceğim. Lütfen bu kısmını iyi dinleyelim. Bakın ben Allah'ıma şükrediyorum. Çünkü bana dünyanın en güzel şehrini yönetme şansını bana tanıdı. Bu lütuf benim boynumun borcu, sorumluluğumdur.

"ARTIK KAYMAK TABAKASI VAROŞU YOK"

Birbirimize gülümseyeceğiz, selam vereceğiz. Artık ötekisi yok, berikisi yok. Artık kıyıda köşede kalanı yok. Artık kaymak tabakası varoşu yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerini paylaşmak var.

Güzelliklerini paylaşmak var. Bu şehrin mazlumu, ezilmişi olmayacak. Nerede nasıl olursak olalım, kimsenin hakkını yemedim, kimseye de hakkımızı yedirmeyeceğim. www.gercekgundem.com 'un derlediği habere göre Ekrem İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güzel insanlar, planlarımız var, inancımız var, ahlakımız, vicdanımız var. Bunlardan ayrılmayacağız. Küskünlüklerinizi, kızgınlıklarınızı bir kenara koyun artık pozitif düşünce, bu şehrin insanlarını kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım."

Kimsenin üşümesine fırsat tanımayalım, kimsenin aç kalmasına fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, ayrıştıran hangi unsurlar varsa ve ayrı düşmüşseniz, lütfen bu kardeşiniz sizden rica ediyor. Bugün buradan ayrıldıktan sonra gidin ellerini sıkın, ona, benim kucak dolusu sevgilerimi iletin.

"KİŞİYE, PARTİLERE, GRUPLARA HİZMET ETMEYECEĞİZ"

Esas olan bu şehre hizmet, millete hizmet, bu dünyaya hizmet. Bunun dışında kendime, kişiye, partilere, gruplara ona buna hizmet etmeyeceğiz. Ben herkese hizmet edeceğim.

Benim hemşehrim, benim vatandaşım, benim insanım, bu ülke için herkes teminat olacak. Ben hiçbir insanımı aldatmayacağım. Çocuklarımın sadece birisi burada, ikisi gelemedi. Ama çocuklarımın huzurunda söz veriyorum. Bu şehrin çocukları benim çocuklarım.

Bu şehrin gençleri benim gençlerim, ben onların Ekrem ağabeyi, arkadaşı olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum. Bu şehir, kadın dostu bir şehir olacak. Emeğiyle, yaşamıyla hayata katılmasıyla kadın dostu bir şehir olacak. Ben tüm dostlarıma, zihinlerindeki tüm olumsuz düşüncelerinden sıyrılıp, çok çalışacağımız günlerin başladığını hatırlatıyorum. Ben sizlerin oy versin vermesin belediye başkanıyım. Ben, bu şehrin her insanının yol arkadaşlığına talibim. Yol arkadaşlığı, bu şehirde yere düşen bir vatandaşım varsa onun elinden tutup ayağa kaldırmaktır. Benim elim sizin elinizde olacak her zaman.

Ben de sizden bir söz istiyorum. Ben bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabir-i caizse ayağım takılıp yere düşebilirim. Benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız?

İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte bu 17 günde, özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle, o çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine teşekkür ediyorum.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Bu sürecinde benim adaylığımdan bugüne, iki ittifak partisi olan, benim partim, beni yetiştiren bugüne getiren, beni bu şekilde sizlerle buluşturan partime CHP'ye teşekkür ediyorum. Partinin genel başkanına, tüm ilgisiyle tüm güveniyle benim yanımda sımsıkı duran Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum.

DEVİR TESLİM ÖNCESİ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bulunan İBB binasına geldi. İmamoğlu, İBB binasının içinde devir teslim töreni öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İstanbul'daki bu süreç biraz farklı, hızlı, değişik bir biçimde işledi bugün. Şu an itibariyle sizinle önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum. Öncelikle sizlerle birkaç cümle paylaşacağım. Daha sonra Mevlüt Uysal'dan görevi alacağım, oradan fotoğraf servis edeceğiz.

Aynı zamanda, oldukça kalabalık her anında bize yardımcı olan birçok parti üst düzey yöneticilerimiz var, yüzlerce insan bize katkı sundu. Yukarıda küçük bir makam odası var.

"HAFTASONU HERKESİ SARAÇHANE'YE BEKLİYORUZ"

Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu haftasonu cumartesi ya da pazartesi günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak. Herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi Saraçhane'ye bekliyoruz diyeceğiz.

Bugün mazbatamızı İl seçim kurulundan teslim aldık, çok onur duyuyorum, mutluyum. Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiçkimsenin birbirinden farkı olmaksızın, birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmamın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Hak, hukuk ve adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve mücadelesinden asla vazgeçmedik. www.gercekgundem.com 'un İmamoğlu'nun açıklamalarından derlediği konuşması şöyle: Çok net ifade ediyorum; Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, 16 milyonun hakkını yedirtmeyiz dedik.

"İBB HALKA AÇILMIŞTIR"

İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağı ile beraber mazbatamızı aldık, sorumlululuğumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarını, taleplerini biliyoruz. Hizmet etmeye hemen hızlıca başlayacağız. İBB'nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına, insanına bugün itibariyle açılmıştır, açılacaktır.

Bu şehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesinin koridorları, makamaları, belediye çalışan herkes, bir kişiye, bir gruba değil 16 milyona hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Devam eden süreçlerin farkındayız. Şehrimizde yaşayanların huzur ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadeleri ilgili kurumlardan bekliyoruz.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.