Hava Durumu

'Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamurdan...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamurdan kurtulacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
'Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamurdan...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'nda halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Edirne'ye bakanlar, bütün Türkiye'yi ve Balkanları görebilir. Fatih Sultan Mehmet işte böyle bir şehirde dünyaya geldi. Fakat çok çalışarak Edirne'yi ve ilçelerini Fatih Sultan Mehmet'e yakışanların yönetmesi lazım. Edirne, Meriç'in ve Tunca'nın suladığı topraklarla bolluktur, berekettir.

31 Mart'a hazır mıyız? İnanıyor muyuz? Öyleyse üstünüz. Yeni nesillere Edirne'de doğmak arzusu kazandırmak için çok çalıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde 'memleket işi gönül işi' diyerek Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart'ta kurtulacaktır diye inanıyorum.

Edirne, 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliği ile tanışmaya hazır mısın? Edirne, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nın yanında yer alarak ülkene sahip çıkmaya hazır mısın?

Türkiye'de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Son 17 yıldır Edirne'ye 15 katrilyonluk yatırım. Eğitimde 889'luk yeni derslik ilan ettik. Gençlerimizle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı her zaman gözettik. Edirne'de ihtiyaç sahiplerimize 757 milyon liralık bir kaynak ayırdık.

HALKALI-KAPIKULE ARASI 1 SAAT 20 DAKİKAYA DÜŞECEK

Edirne'ye 2002 yılına kadar 70 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz şu 16 yılda 189 kilometre daha buna ilave ettik. Edirne'nin bölünmüş yol uzunluğunu 259 kilometreye ulaştırdık.

Yapımı devam eden TEM, Edirne, Karaağaç bağlantı yolunu bu yıl Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunu da seneye tamamlıyoruz. Edirne il sınırları içerisindeki demiryollarını komple yeniledik. Yaklaşık 7,5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak. Halkalı-Kapıkule hızlı tren projemizin altyapı hazırlıklarını tamamladık. Bu yıl inşası için gerekli adımları atıyoruz. Yıllık yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 buçuk saatten 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur biz yaparız.

BİZ BUNUN CEMAZİYÜLEVVELİNİ BİLİRİZ

Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için Havza'da büyük dönüşümü başlattık. Peki, bu nehrin kenarında hangi belediye var? CHP belediyesi var. Bütün bu atık sular nerelerden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Peki, Bay Kemal, senin bu belediyelerin bunlara niye müdahale etmedi? Niye bunların önünü kesmedi? Bu Bay Kemal sadece yalan üretir, iş üretmez, biz bunun cemaziyülevvelini biliriz.

AÇILIŞ 18 MART TIP BAYRAMI'NDA

SSK'nın Genel Müdürü olduğu zaman sağlıkta bu ülkeyi nasıl çökertti biliriz. Biz şimdi şehir hastanelerimizde, devlet hastanelerimizde il, ilçelerimize varıncaya kadar tüm ilçelerimizde biz bir şey gerçekleştirdik. Kanuni'den aldığımız ilhamla bir şey gerçekleştirdik. Bakın şimdi Ankara'da 3 bin 600 yataklı dev şehir hastanesini şu anda hizmete aldık, resmi açılışını da 18 Mart Tıp Bayramı'nda yapacağız.

KANAL EDİRNE PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Yürüttüğümüz çalışmalarla Ergene Nehri'nin su kalitesinde ciddi seviyelerde iyileşme sağladık. Bekleyemezdik, devam ediyoruz. Ergene Havzası'nda son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ettik. Hepsini de hizmete aldık, bekleyemeyiz çünkü CHP'ye kalırsa bu iş bitmiş, yanmışız. Bu 13 tesisten ikisini Edirne'de inşa ettik.

Edirne'nin içme suyu problemini çözdük. Edirne'ye 6 baraj, 31 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 2 göletin inşası da devam ediyor. Yaptığımız sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne projesini hayata geçiriyoruz. Bu sene içerisinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından kurtulacak.

TRAKYA'DA YENİ GAZ SAHALARI KEŞFEDİLDİ

Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu, Uzunköprü, Havza ve Meriç'e doğalgazı getirdik. Şimdi bu yıl içerisinde Enez ve Lalapaşa'yı da doğalgaza kavuşturuyoruz. 

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu.

Trakya'da mevcut doğal gaz üretimimizi 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam, 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir.  Bu cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını da beraberinde getirecek.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI 5 GÜN SONRA KABADAYI GİBİ GİTTİ

Kartal'da geçtiğimiz günlerde bir bina çöktü. Belediye başkanı 5 gün sonra oraya kabadayı gibi gitti. Bay Kemal belediye başkanım oradaydı diyor. Kartal Belediye Başkanı bina yıkıldıktan 5 gün sonra oraya gidiyor, iyi de sen neredeydin?

Tam 25 yıldır tüm milletimin hizmetindeyim. Onların asıl derdi yıllardır ellerinde tuttukları, gücü, imtiyazı kaybetmemekti. Ülkemiz eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan kültüre kadar her alanda geri kalmıştı. İnanın umurlarında değildi.

BAŞI AÇIK, BAŞI KAPALI, NASIL GİYİNİRSE GİYİNSİN

Milletimizin diğer halklarıyla birlikte inanç ve ibadet hakkını savunduğumuzu gayet iyi bildikleri halde laiklik feveranıyla işi tersine çevirmeye çalışmalarının da sebebi buydu. Halbuki Türkiye hangi dinden, hangi mezhepten hangi meşrepten olursa olsun, tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde yaşayabildiği döneme bizimle girmiştir. Başı açık, başı kapalı, nasıl giyinirse giyinsin. Bunlara bizim müdahale yetkimiz, hakkımız yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.