Hava Durumu

Düğmeye bastılar! Facebook da karanlık tarafa geçiyor!

Apple, iOS13 ve Google ise Android 10 ile karanlık temaya resmi olarak geçiş yapmıştı. Günümüzde popüler olan karanlık tema için uygulama geliştiricileri de düğmeye basmış ve uygulamalarını bu doğrultuda güncellemişti.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2020 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2020 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Düğmeye bastılar! Facebook da karanlık tarafa geçiyor!

Sosyal medya devi Facebook ise önce Messenger daha sonra ise WhatsApp uygulamasına bu desteği sunmuştu. Şimdi ise Facebook karanlık tema için kendi ana uygulamasında düğmeye bastı.

Android'de yer alan Facebook'un beta uygulamasında karanlık temanın kullanımı resmen başladı.

Açık, kapalı ve sistem tercihlerine göre ayarla opsiyonları ile gelen bu özellik ile artık gece saatlerinde Facebook'u açtığınızda gözleriniz beyaz renkten dolayı kanamayacak.

Özellikle gece geç saatlerde telefon kullanıyorsanız, karanlık temayı aktif etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Mavi ışıktan gözlerinizi koruyan karanlık tema, göz sağlığı için büyük önem taşıyor. Facebook'un da bu özelliği kullanıma sunmasının ardından artık tüm popüler uygulamalarda koyu mod özelliğinin olduğunu söyleyebiliriz.

Kademe kademe olarak sunulacak olan bu özelliğin Haziran ayı içerisinde hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Güncelleme ile gelecek olan koyu modun AMOLED ekranlar için tasarlanmadığını bu yüzden bataryadan tasarruf edemeyeceğinizi belirtelim.

Koyu gri renk tonu kullanan Facebook, bu sayede okunabilirliği de arttırıyor. Bu tip koyu mod seçenekleri batarya ömrünü uzatmadan ziyade sadece göz sağlığını koruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.