Hava Durumu

Donald Trump'ın Twitter şifresi deşifre oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter şifresi deşifre oldu. Normal bir vatandaşın bile twitter konusunda çok daha güvenli şifre kullandığını söyleyebiliriz.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2020 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2020 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Donald Trump'ın Twitter şifresi deşifre oldu

Son derece devasa bir kitleye sahip olan Donald Trump'ın Twitter şifresi belli oldu. Onun belirlediği şifre, gerçekten de tahmin edilmesi son derece kolay denilebilecek türden. Bundan hemen önce olayın nasıl başladığına bir göz atalım.

Hollandalı güvenlik araştırmacısı Victor Gevers, birgün can sıkıntısından ABD Başkanı'nın hesabını hackledi. Üstelik karmaşık hack işlemleri kullanmadı. Bunun yerine sadece 5 kez şifreyi doğru tahmin etme denemesinde bulundu.

ABD İç Güvenlik siber birimi olan US-CERT ile bağlantıya geçen Victor Gevers, durumu detaylı bir şekilde aktardı. US-CERT'e e-posta gönderen siber güvenlik uzmanı, şifreyi bulmasının da oldukça kısa sürdüğünü söyledi. Bu durum, Dünyanın en güçlü ülkesinin başındaki adam için tuhaf kaçabilir.

Tüm bu Donald Trump sosyal medya skandalları, elbette sadece Twitter ile sınırlı değil. Victor Gevers ve onun gibi siber güvenlik uzmanı olan iki arkadaşı 2016 yılında Trump'ın LinkedIn hesabını ele geçirmeyi başarmıştı. Trump'ın Twitter şifresi "maga2020!" olarak belirlenmişti. LinkedIn platformundaki şifresi ise "yourefired" oldu.

Dünyanın süper gücü olarak adlandırılan ABD'nin başkanı, görebileceğiniz en komik ve basit şifreleri kullanıyor. Her attığı tweet ile döviz kurunun fırlamasına neden olan Donald Trump, ne yazık ki yeterince önlem almıyor. Twitter başta olmak üzere birçok sosyal platform politikacıların hesaplarına ek güvenlik önlemleri getireceğini söylemişti. Bakalım yeni önlemler güvenliği sağlamada yeterli olacak mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.