Hava Durumu

Doğu Denizi'nde 'it dalaşı'! Güney Kore ve Rusya...

Güney Kore, hava sahasını ihlal eden 3 Rus askeri jetine uyarı ateşi açıldığını, F-15 ve F-16 savaş uçakları ile müdahalede bulunulduğunu açıkladı. Rusya ise ihlal iddialarını reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Doğu Denizi'nde 'it dalaşı'! Güney Kore ve Rusya...

Güney Kore'den yapılan açıklamada sabah erken saatlerde Kore Hava Savunma Teşhis Bölgesine (KADIZ) Rusya'ya ait 3 savaş uçağının girdiğini, uçaklardan birinin iki kez ihlalde bulunduğunu duyurdu. Aynı bölgede Çin'e ait iki askeri uçağın da ihlalilinin söz konusu olduğu açıklandı.

Rus uçakalrından birinin erken uyarı ve kontrol uçağı olduğu, Güney Kore'nin ihlale cevaben F-15 ve F-16 savaş uçaklarını havalandırdığı, uçaklar arasında havada bir süre tehdite varan tehlikeli manevralar yapıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı (JCS), Güney Kore jetlerinin olay sırasında yaklaşık 360 mermi attığını, Rus uçaklarının karşılık vermediğini belirtti.

Uyarı atışlarından sonra hava sahasını terk eden Rus uçaklarının 20 dakika sonra yeni bir ihlal gerçekleştirdiği ve yeniden uyarı atışı yapıldığı ifade edildi.

Rus askeri uçaklarının Güney Kore hava sahasını ilk defa ihlal ettiği belirtiliyor.

Rusya iddiaları reddetti

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise tüm iddialar reddedildi. Rus Hava kuvvetlerine ait 2 Tupolev Tu-95 stratejik bombardıman uçağının, "Japonya Denizi'nde  tarafsız hava sahasında planlanmış bir uçuş yürüttüğü, uygunsuz bir şey olmadığı" açıklamasında ısrar etti.

Rusya ve Çin'e ait uçakların Güney Kore hava sahasına kasten girip girmedikleri henüz net değil. Ancak Güney Kore, her iki ülke hakkında ihlallerle ilgili resmi şikayette bulunacağını açıkladı.

Tupolev Tu-95'ler, SSCB'de soğuk savaş döneminde uzun ömürlü stratejik bombardıman ve füze taşıyıcı uçaklar olarak planlanmış, Tupolev tarafından üretilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.