Hava Durumu

Dikkat çeken özellik! Hayat Eve Sığar uygulamasında güvenli alan...

Dünyayı kasıp kavuran ölümcül salgın koronavirüs için Türkiye'de hemen herkesin kullandığı Hayat Eve Sığar uygulamasında "Güvenli alan" bölümü ile kişileri bulundukları alandaki toplam kişi sayısı ve riskli kişiler görüntüleyebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Dikkat çeken özellik! Hayat Eve Sığar uygulamasında güvenli alan...

Son dakika haberine göre, Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde sonradan tespit edilmiş pozitif vaka ile aynı ortamda aynı zaman diliminde bulunan kişilere bildirim yapılıyor. Böylece sağlık ve rehberlik hizmeti verilebiliyor.

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, Twitter'dan Hayat Eve Sığar Uygulaması'nda yer alan "Güvenli alan" özelliğine dikkat çekti.

Birinci, Güvenli Alan ile ilgili, "İş yerinizi, ticari aracınızı kendiniz ve müşterileriniz için Kovid-19 açısından güvenli hale getirmek için, "Hayat Eve Sığar Güvenli Alan" uygulamasını kullanın, kullandırın" dedi.

Hayat Eve Sığar uygulamasındaki, "güvenli alan" özelliğiyle kişiler bulunduğu alandaki toplam ve riskli kişi sayısını görebiliyor. Örneğin bir iş yeri sahibi, uygulamanın "Karekodlarım" sekmesine tıkladığında açılan ekranda, "Kategori (taşıt, iş yeri, konut, eğitim, sağlık, diğer), Alan adı ve Adres bilgileri" alanları dolduruyor. Daha sonra oluşturulan karekodun alınarak iş yerlerinin girişlerine asılıyor.

Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar Uygulaması'nda "Karekod okut" menüsünü tıklayarak açılan karekod okutma ekranından iş yerleri girişindeki karekodları okutabiliyor. Bu sayede iş yeri sahipleri ve tüm vatandaşlar mevcut alandaki toplam ve riskli kişi sayısını görebiliyor.

Uygulama sayesinde sonradan tespit edilmiş pozitif vaka ile aynı ortamda aynı zaman diliminde yer alan kişilere bildirim yapılabiliyor, sağlık ve rehberlik hizmeti verilebiliyor.

Öte yandan uygulamaya gelen güncellemeyle beraber ilçe ilçe, sokak sokak corona virüs yoğunluk haritası da güncellendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.