Hava Durumu

Delta varyantı turizmi baltaladı

Delta varyantı turizmi baltaladı; sektör 2019'daki durumuna 2023'ten önce gelemeyecek

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2021 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Delta varyantı turizmi baltaladı

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst&Young (EY), Türkiye'nin turizm ve konaklama piyasasına ilişkin hazırladığı "Turizm Sektörü Değerlendirmesi 2021" raporunun sonuçlarını açıkladı.

Rapora göre; Haziran 2021 yılı itibarıyla uçuşların açılması, aşılamaların hız kazanması ve Temmuz 2021 itibarıyla da kısıtlamaların azaltılmasının etkisiyle turizm sektöründe toparlanma yaşanacağı öngörülüyordu. Ancak aynı dönemde ortaya çıkan delta varyantının hızla yayılması, ülkelerin kısıtlamaları yeniden uygulamaya almasını gündeme getirdi.

Bu belirsizlik ortamında açıklanan ilk yarı verileri öngörülen toparlanmanın gerçekleşmediğine işaret ederken, özellikle uluslararası turizmin iyileşme sürecinde dalgalanmalar olması bekleniyor. İç turizmin ise daha hızlı bir toparlanmayla 2021'in ikinci yarısında önceki yıllara kıyasla büyüme kaydedeceği öngörüsü, beklenen canlanmanın gerçekleşmemesiyle belirsizliğini koruyor. Raporda; salgının gidişatına bağlı olarak turizm sektörünün 2019 ve öncesi seviyesindeki durumuna 2023 yılından önce gelemeyeceği öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.