Hava Durumu

Davutoğlu: Ekonomide rakamlarla oynuyorlar

Ekonomi yönetiminin rakamlarla oynadığını öne süren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de ekonominin iyi yönetilmediğini belirterek "Yukarıdan bütün ekonomiyi gören bir göz olduğu kanaatinde değilim. Günlük tabloyu nasıl iyi gösteririz derdindeler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Davutoğlu: Ekonomide rakamlarla oynuyorlar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, verdiği son röportajda hükümetin ekonomi yönetimini eleştirdi.

Rakamlarla oynandığını öne süren Davutoğlu, "Bir doktor düşünün hastanın testlerindeki rakamları düzelterek hastaya 'sağlıklısın' diyor. Hasta 'ölüyorum' diyor, doktor 'rakamlara bak, testlerin hepsi iyi gösteriyor' diyor. Türkiye'deki ekonomi yönetimi tam da bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Davutoğlu'nun Karar gazetesine verdiği röportajdan bir kesit;

"Bizim dönemimizde de enflasyon sepetinde değişiklik yapmak istediler. 'Olmaz' dedim. Halk neyi kullanıyorsa o gerçeği biz gözümüzü kapatırsak göremeyiz. Enflasyon sepetini değiştirdiğiniz zaman denklem değişebilir. Ve o zamanda propaganda saikiyle istememişlerdi bunu. Dünyada değişiyor diyerek yapmak istediler ama dünyadaki enflasyon sepetini buraya uygulayamazsınız. Türk halkı neyi kullanıyorsa enflasyon sepetini ona göre kuracaksın. Realite o.

"YUKARIDAN GÖREN BİR GÖZ YOK"

Cumhuriyet tarihinde en yüksek asgari ücret zammını 1 Ocak 2016 da yaptık. Ama enflasyona yansımadı bu, ona göre kaynak ürettik. Şimdikiler bir rakamlarla oynuyorlar, yetmiyor tek seferlik vuruşlarla vergi çıkararak para toplamaya çalışıyorlar. Bu da bütçe sistematiğini yok ediyor. Yukarıdan bütün ekonomiyi gören bir göz olduğu kanaatinde değilim. Günlük tabloyu nasıl iyi gösteririz derdindeler.

"İLLÜZYONİST YAKLAŞIM VARKEN..."

Diyorlar ki yüzde 12 enflasyon hedefimizin altında gerçekleşti. Dünyada enflasyon yüzde 1.7 gelişmiş ülkelerde. Bizim ölçeğimizdeki ülkelerde ortalama yüzde 4.7. Dünya ölçeğinin dört misli enflasyona sahibiz. Bu illüzyonist yaklaşım varken ekonomide hiç kimse çözüm bulamaz. İkincisi uluslararası sistemden kopuk bir yerde yaşamıyoruz.

ÇİN'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Ya kapatacaksınız kendinizi dünyaya ya da dünya ekonomik sistemi içinde yaşıyorsanız ona uygun hareket edeceksiniz. Bugün Çin görünüşte Marksist ama dünya ekonomisinin dengeleri içinde oynuyor. Avrasyacılar Türkiye'yi içeri kapatalım derken Çin dünyaya açılıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.