Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Soykırımın üzerinden çeyrek asır geçse de acımız hâlâ tazedir." diyen Erdoğan, "Hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2020 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2020 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Srebrenitsa'da 1995 yılında yaşanan soykırımın 25'inci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen anma töreninde görüntülü mesajı yayınlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün tarihin acı ve utanç sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nı anmak ve Boşnak kardeşlerimizin acısını özellikle paylaşmak gayesiyle bir arada bulunuyoruz.

Koronavirüs sebebiyle fiziken aranızda olamasak da aklımız her daim Bosna'dadır. Sözlerimin hemen başında 25 sene önce alçakça katledilen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Geçen sene naaşlarına ancak yeni ulaşabildiğimiz şehitlerimizi birlikte uğurlamıştık. Yüreklerindeki acıya rağmen ailelerin vakur duruşuna hep beraber şahitlik etmiştik.

Soykırımın üzerinden çeyrek asır geçse de acımız tazedir. Ortaya çıkarılan her toplu mezarla yüreklerimiz yeniden dağlanıyor. Hala kadınlar kocalarına, çocuklar anne babalarına kavuşmanın umuduyla yaşıyor.

Aradan geçen bunca zamana rağmen hala çocuklarının yolunu gözleyen anneler var. 25 yıldır mavi kelebeklerin izinde sevdiklerimizi arıyoruz.

Rabbimiz şehitler için "Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin, bilakis onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz" buyuruyor. Bizler de şehitlerimizin hep aramızda olduğuna, diri olduğuna inanıyorum.

Merhum İzzetbegoviç "Soykırımı asla unutmayın, unutulan soykırım tekrarlanır" derdi. Ne şehitlerimizi unutacak, ne de Srebrenitsa Soykırımı'nı unutturacağız.

Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız.

Son dönemde batılı ülkelerde yaşanan İslam karşıtı saldırılar bu konuda teyakkuz halinde olmamız gerektiğini gösteriyor. Onca katliama ve gözyaşına rağmen Avrupalı siyasetçiler Srebrenitsa Katliamı'ndan hiçbir ders çıkarmadılar.

Bir daha benzer acılar yaşamamak için bizlere de önemli sorumluluklar düşüyor.

Asırlar boyunca hoşgörü ve barışın güzel örneklerini vermiş bir medeniyetin temsilcileriyiz. Görüş farklılıklarının, etnik kültürel ve mezhebi ayrımların bizi bölmesine, birbirimize düşman etmesine izin vermeyiz.

Adaletin tecellisi için yürüttüğümüz mücadeleyi 'haklıysak güçlüyüz' inancıyla tam bir özgüven içinde devam ettirmeliyiz.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Türkiye'nin ve Türk milletinin desteğinin Bosna Hersek'le beraber olduğunun altını çizmek istiyorum. Srebrenitsa şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine sevenlerine ve bu acıyı yüreğinde hisseden herkese sabırlar diliyorum. Kalın sağlıcakla..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.