Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeyi verdi! Yeni rezerv...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Fatih sondaj gemisinde yaptığı incelemenin ardından yeni doğalgaz rezerviyle ilgili açıklamalar yapıyor. Erdoğan, "Keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilan edildi. Sakarya sahasının Tuna 1 bölgesindeki doğalgaz rezerv miktarı 405 milyar metrekübü buldu." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2020 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeyi verdi! Yeni rezerv...

İstanbul'dan helikopterle Zonguldak'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisine iniş yaparak burada incelemeler yaptı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı berat albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

Erdoğan'ı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan brifing verilmesinin ardından Fatih sondaj gemisinde açıklamalar yapıyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları;

320 milyar metroküplük doğalgaz müjdesini 21 Ağustos'ta milletimize ilan etmiştik. Keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha bulundu. Sakarya sahasının Tuna 1 bölgesindeki doğalgaz rezerv miktarı 405 milyar metrekübü buldu.

Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır.

'Kaşif' adını verdiğimiz deniz altı robotu sayesinde yüzlerce metre derinlikte ihtiyaç duyulan elektriği ve video görüntülerini uzaktan kumanda ile elde edebileceğiz.

Deniz altı robotumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kalkınma ve büyüme çabamızın en büyük kalemini oluşturan petrol ve doğalgazda dışarı ödediğimiz rakam azaldıkça bu hizmetlerimizi milletimize daha hesaplı şekilde sunabileceğiz.

Bu keşfin en az miktarı ve değeri kadar önemli kabul ettiğim bir husus da milletimize büyük bir moral vermiş olmasıdır.

Yıllarca gıpta ile baktığımız bu zenginliklere artık ülkemizin de sahip olabileceğini görmemiz, inşallah diğer alanlardaki mücadelelerimizin başarıya ulaşacağının da işareti.

Çifte standart sebebiyle AB'nin güvenirliği zaten azalmıştı. Tartışmalarda Akdeniz'de adil bir tutum takınmazlar ise bu durum AB'nin sonunun geldiğinin resmen ilanı olacak.

Büyük ve güçlü Türkiye bırakana kadar durmayacağız, duraksamayacağız. 

405 milyar metreküp doğalgazın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.