Hava Durumu

Çok önemli uyarı! Bilgisayarınızın kamerasını kapatmayın

Pek çok kişi bilgisayarlarının ön kamerasını kullanmadıklarını kapatmayı tercih ediyor. Ancak bunun aslında öyle büyük bir riski var ki...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çok önemli uyarı! Bilgisayarınızın kamerasını kapatmayın

Kullanıcılar, kameralarını kullanmadıklarında genelde üzerini kapatmak için aksesuarlar kullanıyor. Ancak gizliliğinizi koruyayım derken bilgisayarınızı bozabilirsiniz! Nasıl mı?

Apple'dan yapılan açıklamaya göre bu tip kamera tıkaçları asla kullanılmamalı. Çünkü bu tip aksesurların cihaza büyük bir zararı var.

Bazı dizüstü bilgisayar modelleri ve Macbook modelleri, ekran ile klavye arasında neredeyse hiç boşluk kalmayacak şekilde tasarlandığından, kamera kapağı takılıyken bilgisayarın kapağını kapatırsanız ekrana hasar verebilirsiniz.

Bunun dışında kameranın üzerinin kapatılması ayrıca ortam ışığı sensörüne de engel olduğundan otomatik parlaklık ve True Tone gibi özelliklerin çalışmasını önlüyor.

Apple'ın ise bu konuda bir tavsiyesi var: Kamera kapağı kullanmak yerine, kamera gösterge ışığı sayesinde kameranızın etkin olup olmadığını görebilir ve Sistem Tercihleri bölümünde hangi uygulamaların kamerayı kullanabileceğini belirleyebilirsiniz.

Yani Kameranın sizi çekip çekmediğini anlamanın bir yolu var. Mac'lerdeki yerleşik FaceTime HD kamera, etkin olduğunda yeşil renkte yanan bir kamera gösterge ışığı içeriyor. Bu sayede, kameranın ne zaman açık olduğunu rahatça görebilirsiniz.

Eğer işiniz gereği kameranın üzerini mutlaka kapatmanız gerekiyorsa ekranın hasar görmemesi için şu adımları izleyin:

Kamera kapağının normal bir yazıcı kağıdından (0,1 mm) daha kalın olmamasına dikkat edin.

Yapışkan kalıntısı bırakan bir kamera kapağı kullanmaktan kaçının.

0,1 mm'den daha kalın bir kamera kapağı takarsanız bilgisayarınızın kapağını kapatmadan önce kamera kapağını çıkarın.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.