Hava Durumu

Çocuk taciziyle suçlanmıştı, din adamlığından atıldı

Katolik Kilisesi'nin ABD'deki en üst düzey isimlerinden biri olan, eski Washington Başpiskoposu Theodore Edgar McCarrick, aralarında çocuk tacizinin de bulunduğu suçlamalar nedeniyle din adamlığından atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çocuk taciziyle suçlanmıştı, din adamlığından atıldı

88 yaşındaki McCarrick, 50 yıl kadar önce New York'ta görev yaparken ergenlik çağındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyordu. McCarrick hakkında, yetişkinlere yönelik taciz iddiaları da bulunuyordu. McCarrick ise suçlamalara konu olan davranışlarını "hatırlamadığını" iddia ediyordu.

Bu suçlamalar nedeniyle geçen Temmuz ayında McCarrick "kardinal" rütbesini kaybetmişti. Vatikan'dan bugün yapılan açıklamada ise McCarrick'in din adamlığından tamamen çıkarıldığı duyuruldu.

Vatikan'ın açıklamasına göre, İnanç Doktrini Kurulu tarafından yürütülen kilise içi yargılama sürecinde McCarrick 11 Ocak 2019'da suçlu bulundu. McCarrick'in bu karara itirazı da 13 Şubat'ta reddedildi ve din adamlığından ihraç kararı dün kendisine iletildi.

Günah çıkarma sırasında taciz
McCarrick, günah çıkarma ritüeli sırasında tacizde bulunmak, reşit olmayan kişilere ve yetişkinlere yönelik cinsel taciz ve görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu. Bu karar Papa Francesco tarafından da nihai biçimde onaylandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.